« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
RELATIVNO

Biometeorološka prognoza od 14. do 16. travnja

Nestabilno vrijeme će u srijedu još uvijek stvarati poteškoće, a od četvrtka će biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne

(Shutterstock)
Više o

vrijeme

,

pelud

,

biometeorološka prognoza

,

meteoropati

,

DHMZ

Biometeorološka prognoza od 14. do 16. travnja bit će relativno povoljna a samo u srijedu 14. travnja bit će još relativno nepovoljna, objavio je Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U srijedu, 14.4., nestabilno i promjenljivo vrijeme će još uvijek stvarati poteškoće meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Prema kraju dana nepovoljan vremenski utjecaj će slabiti, a s njime i tegobe.

U većini zemlje koncentracija peludi drveća bit će visoka s dominacijom peludi breze, osim na području istočne Hrvatske gdje će biti umjerena. Na Jadranu će biti visoka koncentracija peludi bora i umjerena koncentracija peludi korova crkvine.

U četvrtak, 15.4., biometeorološke će prilike biti razmjerno povoljne. Ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom. Koncentracija peludi drveća bit će visoka s dominacijom peludi breze u kontinentalnom dijelu zemlje, a na Jadranu peludi bora. Na južnom Jadranu pelud crkvine bit će umjerene koncentracije.

Za petak, 16.4., prognoziraju se razmjerno povoljne biometeorološke prilike i većini će ljudi donijeti dobar san, primjerenu radnu koncentraciju i dobro raspoloženje. Tegobe uzrokovane vremenom ne bi trebali osjećati niti kronični bolesnici. Koncentracija peludi drveća bit će visoka.

U kontinentalnom dijelu zemlje prevladava pelud breze, a na Jadranu pelud bora. Na južnom Jadranu pelud crkvine bit će umjerene koncentracije. (hina/metro-portal)

13.04.2010. 12:26:47
Novi komentar
nužno
nužno