« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
SAVJETI :)

Biljke će vam spasiti zdravlje na poslu

Najlakši način da se problem lošeg zraka u uredu riješi, ili barem olakša, jest ispuniti prostor biljakama koje će pročišćavati zrak od toksina

Oplemenite ured biljkama
Oplemenite ured biljkama (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

uredske biljke

Biljke čine mnogo dobra za ljudsko zdravlje, to je općepoznata činjenica, a sad su znanstvenici došli do zaključaka koji bi mogli utjecati i na izgled mnogih ureda.

Biljke u radnom prostoru pomoći će vam u borbi protiv bolesti i stresa, pokazuju najnovija istraživanja. Oni koji rade u zatvorenim uredskim prostorima, u visokim zgradama, a takvih je sve više, dobro znaju kako se lako zaraza može proširiti.

No, osim loše ventilacije, brojne probleme sa zdravljem mogu uzrokovati i kemikalije koje se koriste za čišćenje ovih prostora.

Prema znanstvenicima, najlakši način da se ovaj problem riješi, ili barem olakša, je ispuniti prostor biljakama koje će onda pročišćavati zrak od toksina.

"Odličan način da se borite protiv bolesti i stresa je da ispunite ured biljkama", smatraju Eddie van Etten i Pierre Horowitz, a to su napisali i u svom članku za The Conversation.

"Idealno bi bilo da se odlučite za biljke koje će "ribati" zrak od patogena, poboljšati uredsku kombinaciju bakterija i preživjeti uvjete slabe osvjetljenosti i nedostatne brige", kažu.

10.01.2018. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno