« Film
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
svi u kino

Besplatni filmovi u kinu Europa

POGLEDAJTE TRAILER - U povodu Svjetskog dana mira organizira se besplatna projekcija filma "Dan nakon mira" s Angelinom Jolie

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

kino Europa

,

zagreb-info

,

Jeremy Gilley

,

Dan nakon mira

„Dan nakon mira" prati desetogodišnje putovanje Jeremyja Gilleya  tijekom kojega je državnike diljem svijeta potaknuo da priznaju 21. rujna kao službeni dan prestanka vatre i nenasilja.

Jeremy Gilley je engleski glumac, redatelj i aktivist kojemu su u njegovoj misiji pomagali i kolege glumci, među ostalima i Angelina Jolie te Jude Law, koji se pojavljuju u filmu, stoji u najavi filmskog programa Kina Europa.

Gilley je u svojoj nakani uspio 2001., kada je UN jednoglasno usvojio tu inicijativu, a nakon toga nastavio je promicati ideal mira po cijelome svijetu.

Među ostalim, uspio je da Afganistan ratificira Svjetski dan mira, a UNICEF, Svjetska zdravstvena organizacija i lokalne zajednice iskoristile su taj dan za provođenje masovnog cijepljenja protiv dječje paralize u Afganistanu.

Osim besplatne projekcije filma "Dan nakon mira", Kino Europa za 22. rujna najavljuje i slobodan ulaz za praćenje Festivala kratkog filma "Manhattan", međunarodnog festivala koji istovremeno traje u 29 zemalja i 173 svjetska grada.

O pobjedniku festivala odlučuje publika, a rezultati glasovanja poslat će se u sjedište "Manhattan Shorta" i pribrojiti ostalim glasovima. Pobjednik će biti proglašen 29. rujna.

Osim u Zagrebu, filmovi toga festivala prikazuju se ovog tjedna u pulskom kinu Valli i riječkom Art-kinu Croatia.

(Hina/Metro-portal)

21.09.2009. 13:04:52
Novi komentar
nužno
nužno