objavljeno 21.09.2009. 13:04:52
svi u kino

Besplatni filmovi u kinu Europa

POGLEDAJTE TRAILER - U povodu Svjetskog dana mira organizira se besplatna projekcija filma "Dan nakon mira" s Angelinom Jolie

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

„Dan nakon mira" prati desetogodišnje putovanje Jeremyja Gilleya  tijekom kojega je državnike diljem svijeta potaknuo da priznaju 21. rujna kao službeni dan prestanka vatre i nenasilja.

Jeremy Gilley je engleski glumac, redatelj i aktivist kojemu su u njegovoj misiji pomagali i kolege glumci, među ostalima i Angelina Jolie te Jude Law, koji se pojavljuju u filmu, stoji u najavi filmskog programa Kina Europa.

Gilley je u svojoj nakani uspio 2001., kada je UN jednoglasno usvojio tu inicijativu, a nakon toga nastavio je promicati ideal mira po cijelome svijetu.

Među ostalim, uspio je da Afganistan ratificira Svjetski dan mira, a UNICEF, Svjetska zdravstvena organizacija i lokalne zajednice iskoristile su taj dan za provođenje masovnog cijepljenja protiv dječje paralize u Afganistanu.

Osim besplatne projekcije filma "Dan nakon mira", Kino Europa za 22. rujna najavljuje i slobodan ulaz za praćenje Festivala kratkog filma "Manhattan", međunarodnog festivala koji istovremeno traje u 29 zemalja i 173 svjetska grada.

O pobjedniku festivala odlučuje publika, a rezultati glasovanja poslat će se u sjedište "Manhattan Shorta" i pribrojiti ostalim glasovima. Pobjednik će biti proglašen 29. rujna.

Osim u Zagrebu, filmovi toga festivala prikazuju se ovog tjedna u pulskom kinu Valli i riječkom Art-kinu Croatia.

(Hina/Metro-portal)

21.09.2009. 13:04:52
http://m.metro-portal.hr/besplatni-filmovi-u-kinu-europa/22516/