« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
U KOŠTAC

Belgijska crkva osniva centar za liječenje žrtava zlostavljanja

Belgijska Katolička crkva bi krajem godine mogla otvoriti centar za liječenje seksualno zlostavljane djece od strane svećenika

Belgijska crkva osniva centar za liječenje žrtava zlostavljanja
Belgijska crkva osniva centar za liječenje žrtava zlostavljanja (Shutterstock)
Više o

pedofilija

,

Katolička crkva

,

seksualno zlostavljanje

,

svećenici pedofili

,

SchoolTour

Belgijska Katolička crkva odlučila je na skandal oko seksualnog zlostavljana djece od strane svećenika odgovoriti osnivanjem pomirbenog centra, a namjerava i odrediti nova pravila za svećenike, javlja Reuters. Crkva je najavila da bi centar za pomirbu i liječenje mogao biti otvoren krajem godine.

"Prošli su mjeseci za Crkvu bili jako teški. Odlučni smo predano se uhvatiti u koštac s tim problemom", kazao je nadbiskup Andre-Joseph Leonard na konferenciji za novinare.

>> Vatikan obznanio listu sedam modernih grijeha

Kritičari pak nisu skloni Crkvi lako oprostiti, optužujući je da je "žmirila na jedno oko" i nije ništa učinila protiv grešnih svećenika i stoga najnovije poteze Crkve smatraju nedovoljnima.

Tijekom akcije u lipnju istražitelji su zaplijenili dokumente i računala iz crkvenih ureda i doma bivšeg poglavara belgijske Katoličke crkve, no sud istragu dovodi u sumnju zbog protupravnih postupaka. (hina/metro-portal)

13.09.2010. 20:22:40
Novi komentar
nužno
nužno