« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
29. KOLOVOZA

Barack Obama na petoj godišnjici uragana Katrine

Uragan Katrina je 2005. poharao jug SAD-a, a pet godina kasnije nesretni je jug doživio i ekološku katastrofu koju je uzrokovao BP

uragan katrina barack obama
uragan katrina barack obama (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

višestruki orgazam

,

Poirino

Američki predsjednik Barack Obama posjetit će krajem kolovoza New Orleans na petu obljetnicu uragana Katrina koji je pogodio jug Sjedinjenih Država, objavio je u petak glasnogovornik Bijele kuće.

"U nedjelju 29. kolovoza, predsjednik Obama će posjetiti New Orleans u Louisiani, kako bi obilježio petu obljetnicu uragana Katrina", rekao je glasnogovornik Robert Gibbs.

New Orleans je krajem ljeta 2005. doživio velika razaranja pogođen uraganom Katrina i njegovim snažnim kišama i vjetrom koji je podizao krovove i ulicama nosio sve što mu se našlo na putu.

Čitave četvrti grada bile su poplavljene, poginulo je oko 1.600 osoba, a tadašnja administracija Georgea Busha kritizirana je zbog sporosti reakcije na tu prirodnu katastrofu. Na petu godišnjicu Katrine ni Baracku Obami ne cvjetaju ruže - američko gospodarstvo još se nije oporavilo, velik je broj nezaposlenih, a Amerikanci su ljuti i zato što misle da Obama nije dobro reagirao u rješavanju ekološke katastrofe u Meksičkom zaljevu. (hina/metro-portal)

13.08.2010. 23:19:54
Novi komentar
nužno
nužno