objavljeno 13.08.2010. 23:19:54
29. KOLOVOZA

Barack Obama na petoj godišnjici uragana Katrine

Uragan Katrina je 2005. poharao jug SAD-a, a pet godina kasnije nesretni je jug doživio i ekološku katastrofu koju je uzrokovao BP

uragan katrina barack obama
uragan katrina barack obama (Getty Images)

Američki predsjednik Barack Obama posjetit će krajem kolovoza New Orleans na petu obljetnicu uragana Katrina koji je pogodio jug Sjedinjenih Država, objavio je u petak glasnogovornik Bijele kuće.

"U nedjelju 29. kolovoza, predsjednik Obama će posjetiti New Orleans u Louisiani, kako bi obilježio petu obljetnicu uragana Katrina", rekao je glasnogovornik Robert Gibbs.

New Orleans je krajem ljeta 2005. doživio velika razaranja pogođen uraganom Katrina i njegovim snažnim kišama i vjetrom koji je podizao krovove i ulicama nosio sve što mu se našlo na putu.

Čitave četvrti grada bile su poplavljene, poginulo je oko 1.600 osoba, a tadašnja administracija Georgea Busha kritizirana je zbog sporosti reakcije na tu prirodnu katastrofu. Na petu godišnjicu Katrine ni Baracku Obami ne cvjetaju ruže - američko gospodarstvo još se nije oporavilo, velik je broj nezaposlenih, a Amerikanci su ljuti i zato što misle da Obama nije dobro reagirao u rješavanju ekološke katastrofe u Meksičkom zaljevu. (hina/metro-portal)

13.08.2010. 23:19:54
http://m.metro-portal.hr/barack-obama-na-petoj-godisnjici-uragana-katrine/46102/