« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
samo kod nas ...

Bandić pogoduje IGH i Radiću

IGH dobio uvjete po kojima bi i beskućnik mogao kupiti Zagrepčanku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Jure Radić

,

Institut građevinarstva Hrvatske

,

tvornica Zagrepčanka

Nakon što je na javnom natječaju za kupnju idealne polovice zemljišta Zagrepčanke, posla koji zagrebački gradonačelnik Bandić proglašava svojim najvećim životnim uspjehom i ostavštinom Zagrepčanima koja ga treba učiniti besmrtnim, pobijedio IGH, činilo se da je posao stvarno u redu.

Cijena od 45,6 milijuna eura stvarno je bila najviša na natječaju, potukavši između ostalih i ponudu srbijanskog tajkuna Miškovića, koji je ponovno počeo jadikovati da mu ne dozvoljavaju ulagati u Hrvatskoj. Primjedbe su odbačene s obrazloženjem da je IGH ponudio najbolje uvjete, najviše novaca i jednokratnu isplatu.

No, ubrzo se počelo šuškati da ugovor Holdinga i IGH ima neke stavke koji su osigurali manevarski prostor građevinskom gigantu. Holding, naravno, ni u ludilu nije pokazao ugovor javnosti proglasivši ga poslovnom tajnom.

Očekivano, došlo je do obrata. IGH nema novaca. U svakoj normalnoj državi to znači raskid ugovora i potpisivanje ugovora sa slijedećim najboljim ponuđačem ili novi natječaj. Ali ne u Zagrebu, u kojem zakone i pravila piše Bandić.

Tako IGH mora uplatiti samo 10% ugovorene cijene u narednih 30 dana, a ostatak u roku od godinu dana, uz kamatu od 6% koju plaća mjesečno. Očekuje se barem neka reakcija ostalih tvrtki koje su se javile na javni natječaj, a ugovor o kupoprodaji treba postati javan, da se vidi na koji način je došlo do ovakvog nevjerojatnog raspleta koji pogoduje IGH-u. (metro-portal)

06.12.2008. 09:12:57
Novi komentar
nužno
nužno