objavljeno 06.12.2008. 09:12:57
samo kod nas ...

Bandić pogoduje IGH i Radiću

IGH dobio uvjete po kojima bi i beskućnik mogao kupiti Zagrepčanku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Nakon što je na javnom natječaju za kupnju idealne polovice zemljišta Zagrepčanke, posla koji zagrebački gradonačelnik Bandić proglašava svojim najvećim životnim uspjehom i ostavštinom Zagrepčanima koja ga treba učiniti besmrtnim, pobijedio IGH, činilo se da je posao stvarno u redu.

Cijena od 45,6 milijuna eura stvarno je bila najviša na natječaju, potukavši između ostalih i ponudu srbijanskog tajkuna Miškovića, koji je ponovno počeo jadikovati da mu ne dozvoljavaju ulagati u Hrvatskoj. Primjedbe su odbačene s obrazloženjem da je IGH ponudio najbolje uvjete, najviše novaca i jednokratnu isplatu.

No, ubrzo se počelo šuškati da ugovor Holdinga i IGH ima neke stavke koji su osigurali manevarski prostor građevinskom gigantu. Holding, naravno, ni u ludilu nije pokazao ugovor javnosti proglasivši ga poslovnom tajnom.

Očekivano, došlo je do obrata. IGH nema novaca. U svakoj normalnoj državi to znači raskid ugovora i potpisivanje ugovora sa slijedećim najboljim ponuđačem ili novi natječaj. Ali ne u Zagrebu, u kojem zakone i pravila piše Bandić.

Tako IGH mora uplatiti samo 10% ugovorene cijene u narednih 30 dana, a ostatak u roku od godinu dana, uz kamatu od 6% koju plaća mjesečno. Očekuje se barem neka reakcija ostalih tvrtki koje su se javile na javni natječaj, a ugovor o kupoprodaji treba postati javan, da se vidi na koji način je došlo do ovakvog nevjerojatnog raspleta koji pogoduje IGH-u. (metro-portal)

06.12.2008. 09:12:57
http://m.metro-portal.hr/bandic-pogoduje-igh-i-radicu/13488/