« Knjiga
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
NAGRADE

Autori u užem izboru za Man Booker

Pisci izabrani u uži izbor predstavljaju nevjerojatan raspon pristupa fikciji, jer potječu iz vrlo različitih kultura i u različitim su fazama vlastite karijere

Tko je u užem izboru
Tko je u užem izboru (Arhiva)
Više o

Man Booker

,

Tom McCarthy

,

Marlon James

,

Chigozie Obioma

,

Sunjeev Sahota

,

Anne Tyler

,

Hanya Yanagihara

Raznolikost stilova, kulturnoga i književnoga naslijeđa, po ocjeni žirija, obilježavaju ovogodišnji uži izbor pisaca za nagradu 'Man Booker' u kojemu su Jamajčanin Marlon James, Nigerijac Chigozie Obioma, dvojica Britanaca - Tom McCarthy i Sunjeev Sahota te dvije američke književnice - Anne Tyler i Hanya Yanagihara

James je nominiran za roman 'A Brief History of Seven Killings', Obioma za roman 'The Fishermen', McCarthy za roman 'Satin Island', a Sahota za roman 'The Year of the Runaways'. Anne Tyler u uži je izbor ušla s romanom 'A Spool of Blue Thread', a Yanagihara s romanom 'A Little Life'.

'Pisci izabrani u uži izbor predstavljaju nevjerojatan raspon pristupa fikciji. Potječu iz vrlo različitih kultura i u različitim su fazama vlastite karijere', napisao je predsjednik žirija Michael Wood u obrazloženju odluke objavljene na internetskim stranicama nagrade 'Man Booker'.

S njim su u žiriju bili Ellah Wakatama Allfrey, John Burnside, Sam Leith i Frances Osborne, koji su razmatrali 156 knjiga prijavljenih za ovogodišnju nagradu.

17.09.2015. 08:30:00
Novi komentar
nužno
nužno