« Film
objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana
DOKUMENTARCI

"Apolonia, Apolonia" na HBO Maxu

Novi Max Original dokumentarni film „Apolonia, Apolonia“ dostupan je na HBO Max streaming platformi.

Apolonia, Apolonia
Apolonia, Apolonia (Arhiva)

Film prati život dansko-francuske umjetnice Apolonije Sokol u rasponu od 13 godina, bilježeći njezin razvoj kao umjetnice i njezinu jedinstvenu osobnost. Dokumentarac je intiman prikaz umjetnice i prijateljstva između nje i redateljice Lee Glob.

Apolonia je poljsko-francuskog podrijetla i prava je predstavnica današnjeg kozmopolitskog načina života. Pratimo njezine tinejdžerske godine u Danskoj, boemski život tijekom studija umjetnosti u Parizu, njezine prve korake u umjetničkom poslu u SAD-u i napokon veliko priznanje u Rimu. Također imamo jedinstveni uvid u razvoj njezina karaktera i njezine osobne izjave koje se mijenjaju s vremenom i različitim iskustvima koje joj život nudi.

"Naša koprodukcija „Apolonia, Apolonia" autorice Lee Glob intimno istražuje 13-godišnje putovanje talentirane slikarice, rasvjetljavajući važnost njegovanja jednakih uvjeta i predstavljanja za umjetnice u usponu, posebno žene, dok nastoje urezati svoj prostor u umjetničkom području i slave svoje početne uspjehe. Kroz njezinu otpornost i kreativnost, priča naše protagonistice postaje dirljiv odraz transformativne moći jednakih mogućnosti u potrazi za umjetničkom izvrsnošću", izjavila je Hanka Kastelicova, VP HBO Max dokumentaraca.

Dokumentarac „Apolonia, Apolonia" je prepoznat osvajanjem 13 festivalskih nagrada kao što je glavna nagrada na IDFA-i, gdje je debitirao prošlog studenog, nagrade na CPH:DOX u Kopenhagenu, zatim nagrade na Međunarodnom filmskom festivalu u Hong Kongu i Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji, kao i 4 nominacije na 39. dodjeli IDA Documentay Awards.

Ovaj dokumentarni film je koprodukcija između HBO Maxa i Danish Documentary Productiona. Lea Glob je scenaristica, redateljica i snimateljica, dok je Izabela Lopuh producentica za HBO Max. Izvršni producenti su Eva Mulvad, Mikala Krogh, Sigrid Dyekier i Pernille Rose Groni, a izvršna producentica za HBO Max je Hanka Kastelicova.

18.12.2023. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno