« Putovanja
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Anna Vince savjetuje: Putujte praktično, ali sa stilom!

Modna kreatorica koja kreira za Top Shop savjetuje kako racionalno pakirati, a ostati dama.

Fotografija vijesti
Više o

Anna Vince

,

modna dizajnerica

,

pakiranje kovčega

,

savjeti za putovanje

Bez obzira putujemo li poslovno ili na odmor, problemi s pakiranjem i nošenjem teških kovčega i torbi dodatni su stres čak i kod najkraćih putovanja. Tako se često događa da na vikend putovanje nosimo pola kupaonice i odjeće za četrnaest dana. Modna kreatorica Anna Vince predlaže vam što ponijeti i kako to sve upakirati da bude nosivo nečim drugim osim pomoću dizalice.

Anna Vince je modna kreatorica koja je najpoznatija po svojim linijama dizajniranim za Top Shop, a posebice kožnim torbama, remenima i drugim modnim dodacima koje i sama voli na tone u intervjuu za Logitech povjerava se kako se ona nosi s problemima pakiranja za njena česta putovanja. “Imam puno poslovnih obaveza koje zahtijevaju česta putovanja, no pokušavam što više putovati i iz vlastitog gušta“.

Omiljene stvari Anne Vince za vikend na plaži:• Mobitel Motorola – za čavrljanje s prijateljima diljem svijeta
• Kantica i lopatica („Obožavam graditi kule u pijesku“)
• Japanke, bikini i sunčane naočale Max Mara (poslije tulumarenja)
• Logitech Pure-Fi Mobile zvučnici za tulum na plaži ili hotelskoj sobi

Nakon napornog rada koji uključuje mnoga poslovna putovanja, Anna se trudi što više vremena posvetiti sebi. Kad uhvati priliku, brzo spakira stvari i otputuje za vikend s prijateljicama. Pri tom nastoji svako svoje putovanje, bilo ono poslovno ili privatno, obilježiti stilom, koji prožima svaki trenutak njezina života.

“Od iznimne mi je važnosti spakirati se pravilno. Nikad nije lako pozdraviti se s najdražim parom cipela, ali opet je bolje ne prenatrpati kovčeg”, izjavila je Anna te napomenula kako preferira kompaktno spakiranu torbu. Ipak, kao veliki fan tehnologije, uvijek ostavlja mjesta i za omiljene gadgete.

Kratki odmor na plaži, omiljeni je Annin bijeg od svakodnevnih obaveza. Kako bi se za njega pripremila bez stresa, donosi nam nekoliko funkcionalnih savjeta. Pri tom nije zaboravila na stil i eleganciju koji su ženama u svakom trenutku od iznimne važnosti.

1. Ponesite ono što doista trebate

Sve stvari u jednoj torbi doista su najbolje rješenje. Anna savjetuje minimiziranje prtljage na način da ponesete nekoliko različitih odjevnih predmeta koji se mogu kombinirati te nezaobilazne modne dodatke. „Volim ponijeti nekoliko stilskih dodataka kao što je remen, torbica ili narukvica koji daju dašak glamura i najjednostavnijoj pamučnoj ljetnoj haljini, a ne zauzimaju puno mjesta u mojoj torbi“, izjavila je Anna prije samog pakiranja.

Kao strastvena ljubiteljica mode i stila, Anna kao obavezne stvari pri vikend putovanju izdvaja i omiljene japanke, sunčane naočale, šeširić za sunce u stilu 70-tih  i svileni ili kašmir šal koji voli prebaciti preko ramena u prohladnim večerima. Tu su i nezaobilazni gadgeti kao što su mobitel i iPod. Ono što je naučila iz čestih putovanja jest da nikada ne nosi po nekoliko pari cipela. „Na kraju ćete ionako nositi samo jedne. Japanke i jedne cipele na visoku petu, najbolji su odabir“, savjetuje Anna.

2. Izaberite pravi kovčeg

Dobro je da kovčeg ima dovoljno velike vanjske džepove da u njih možete staviti određene stvari koje je dobro uvijek imati pri ruci (laptop, mobitel, putovnica ili osobni dokumenti). Svakako je važno da je vanjski džep dobro zatvoren i siguran. Dok čekate na svoj let, brzo ćete i lako izvaditi i rasklopiti svoj laptop ili, pak, dohvatiti dokumente, a bez dodatnog otvaranja kovčega. Na taj način ćete se brzo i elegantno kretati kroz gužvu na aerodromu, željezničkom kolodvoru te po hodnicima hotela.

3. Dogovor s prijateljicama – tko nosi što?

Ako putujete s prijateljicama, dogovorite se koja će što nositi. „Zasigurno vam ne treba četiri sušila za kosu“, napominje Anna. Dogovor se može odnositi i na šampone, paste za zube, kreme za sunčanje i ostalu kozmetiku. S prijateljicama se čak možete dogovoriti i oko odjeće, pa ako ste približno istih veličina, možete razmjenjivati odjevne predmete.

4. Pametno pakiranje

Pokušajte iskoristiti svaki centimetar prostora. Primjerice, čarape spakirajte u cipele, a nakit u ručnu torbicu. Smanjite nabore pakiranjem odjeće u slojevima i odvajanjem pojedinog odjevnog predmeta papirnatim ubrusom. Teže predmete rasporedite po rubovima kovčega, a odjeću na način da duži odjevni predmeti kao što su hlače i haljine budu na dnu. Majice i suknje  smjestite u sredinu kako bi smanjili gužvanje. Donje rublje i manje predmete ugurajte u slobodne rupe. Primjerice, punjač za mobitel ugurajte u cipelu, a čarape između potpetica cipela.

5. Racionalno s kozmetikom

Kozmetičke preparate, kao što su kreme za tijelo i gelovi za tuširanje, nosite u malim pakiranjima. Osim što zauzimaju malo mjesta, pojednostavnit ćete si sigurnosne provjere na aerodromu.

6. Ne zaboravite sitne poslovne potrepštine

Često se događa da na poslovni put odemo bez olovke ili važnih dokumenata. Nikako ih nemojte zaboraviti, kao ni kablove za punjenje laptopa i mobitela, web kameru i miša. Pobrinite se za svoju produktivnost čak i dok ste u pokretu. Jer dok čekate let za svoje odredište, puno posla možete napraviti na laptopu u čekaonici. 

Omiljeni predmeti Anne Vince za poslovno putovanje:• Poslovni dokumenti spremljeni u fascikl
• Dizajnerska olovka Mont Blanc Meisterstuck
• Cipele s visokom petom Prada
• Remen iz vlastite kolekcije
• Logitech V450 Nano miš
• Logitech QuickCam Pro web kamera

08.08.2008. 16:23:50
Novi komentar
nužno
nužno