« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
GOOGLE RULEZ

Androidi okupirali CES

Iako Google nema svoj vlastiti štand u Las Vegasu, sveprisutan je kao i na webu svojim operativnim sustavom Android

Motorola Xoom je tablet koji radi na Androidu
Motorola Xoom je tablet koji radi na Androidu (Motorola)
Više o

Las Vegas

,

Android

,

CES

,

Motorola Xoom

,

HTC Thunderbolt

,

Droid Bionic

,

LG Revolution

Consumer Electronics Show u Las Vegasu centar je zabavne industrije svijeta, gdje se predstavljaju apsolutno sve novotarije i gadgeti koje biste trebali imati ili makar željeti imati, sada ili u budućnosti. Ove godine apsolutni vladari su smartphoni i tableti, a svi do jednoga rade na Androidu, unatoč jakim prezentacijama RIM-a i Microsofta.

Od jačih imena LG je predstavio Revolution, HTC svoj novi Thunderbolt, Motorola je ponosna na svoj Droid Bionic, dok Samsungovo novo čedo još nema ime, a sve ove aparate predstavio je Verizon Wireless. Uz to, od tableta su se pojavili Samsungov Galaxy Tab i Motorolim Xoom. Svih šest novotarija koje će se pojaviti na tržištu od ožujka do lipnja imaju instaliran Android.

Vrlo slično bilo je i na štandu AT&T, koji je u izboru 4G telefona pokazao Motorolin Atrix 4G, HTCov Inspire 4G i Samsungov Infuse 4G, a svi su naravno na Androidu.

RIM se potrudio privući publiku novim BlackBerryjima koji rade na sustavu baziranom na PlayBooku i imaju brze dvojezgrene procesore. No, istu je priču ispričala i Motorola sa svojim Mobilityjem koji je otišao i korak dalje, pa se takav snažan procesor može koristiti na način da se mobitel stavi u docking station laptopa ili priključi na monitor i počne glumiti desktop računalo sa modificiranom verzijom Androida.

Kod tableta je situacija ipak malo složenija, jer verzija Androida za tablete još nije gotova i ne može se demonstrirati uživo, pa su na svoje došli Microsoft i RIM, no najave iz Googla ne ostavljaju previše mjesta za uživanje konkurenciji. Sve u svemu, show kao i inače, jedina razlika od godina prije je moćan ulazak Googla na teren gdje su do sada neprikosnoveno vladali drugi. Zapravo, ni to više nije novost ...

09.01.2011. 23:31:02
Novi komentar
nužno
nužno