« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
MLJAC

Amarant - besmrtna žitarica je izvor zdravlja

Amarant je sve popularnija bezglutenska žitarica, čije ime sugerira besmrtnost, što puno govori o njezinu blagotvornom djelovanju na organizam i nutritivnim vrijednostima

Amarant je čudo
Amarant je čudo (Pixabay)
Više o

žitarice

,

amarant

Amarant - zrnca zdravlja i finog, pomalo orašastog okusa ove žitarice koju obično zovemo i "besmrtnom" odličan su dodatak varivima, punjenom povrću ili zobenoj kaši za početak dana...

Amarant je sve popularnija bezglutenska žitarica, čije ime sugerira besmrtnost, što puno govori o njezinu blagotvornom djelovanju na organizam i nutritivnim vrijednostima.

Zdrave tvari nalaze se i u unutrašnjosti zrna, a ne samo ovojnici, pa se tijekom kuhanja gubi manje hranljivih sastojaka u odnosu na druge žitarice.

Zahvaljujući neutralnom okusu lako se kombinira s drugim žitaricama i u kuhinji ima široku primjenu. Odličan je dodatak varivima ili nadjev povrću te zamjena za rižu uz meso ili ribu.

Da bi omekšao, amarant je potrebno kuhati oko 20 minuta, najbolje na laganoj vatri uz često miješanje. Ekspandirani (napuhani) amarant nije potrebno kuhati pa je praktičan dodatak zobenoj kaši, ali i slasticama.

07.01.2020. 15:01:15
Novi komentar
nužno
nužno