« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
JAVITE SE

AKC Attack objavljuje dva poziva

Programi Autonomnog kulturnog centra Subscena kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride i Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI, objavili su otvorene pozive za 2019. godinu

Prijavite svoje projekte
Prijavite svoje projekte (Attack)
Više o

FAKI

,

Subscena

,

AKC Attack

Programi Autonomnog kulturnog centra Subscena kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride i Festival alternativnog kazališnog izričaja - FAKI, objavili su otvorene pozive za 2019. godinu. Rok prijave za oba natječaja je 31.8.2018.

SUBSCENA

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.

U okviru otvorenog poziva za izvedbe i rezidencije avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca u 2018. godini - nudimo:

- smještaj za umjetnike/ce koji/e rade na novoj produkciji

- smještaj za gostujuće izvedbe

- sufinanciranje putnih troškova

- oblikovatelja/icu svjetla i tehničara/ku

- oblikovatelja/icu zvuka i tehničara/ku

- inspicijenta/icu

- vanjsko oko tijekom rezidencije

- javnu prezentaciju s diskusijom prije premijere

- prostore za probe i izvedbe

- tehničku edukaciju

- promociju

Rok za prijave: 31.8.2018.

Cjelovit tekst i poveznice za prijavu: http://attack.hr/subscena2019/

FAKI 2019 OTVORENI POZIV - Nejednakost

22. Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja, u 2019. godini posvećen temi društvene i ekonomske nejednakosti, njenim uzrocima i posljedicama - otvara poziv aplikacijama za sudjelovanje u novom izdanju.

Info: http://attack.hr/faki22/

Pitanja: faki@attack.hr

Natječaj je otvoren aplikacijama zaključno do 31.08.2018., isključivo putem prijavnice na adresi: https://goo.gl/forms/jmqr1mOXLYaAHcT53

Rok za prijave: 31.08.2018.

Datumi održavanja rezidencija: 1.-26.5.2019.

Datumi održavanja festivala: 21.-26.5.2019.

Festival alternativnog kazališnog izričaja - FAKI međunarodni je susret umjetnika/ca i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih komercijalnih kazališta, a pokazuju kvalitetan umjetnički doseg te potiču mlade izvođače/ice na što osebujniji izričaj. Ova vrlo uopćena koncepcija u praksi znači da je FAKI festival alternativnog teatra, uličnog teatra, performansa, off i low budget teatra. FAKI je centralno mjesto koje nudi pregled inovativne, kritičke i nezavisne, međunarodne izvedbene scene koju održavaju putujući umjetnici i družine, estetike i poetike koje svojom originalnošću i istraživačkom eksperimentalnošću generiraju univerzalne egzistencijalne spektakle i izvedbe. Odabirom godišnjih tema FAKI teži fuziji umjetničkih praksi s društveno relevantnim temama te sukreaciji javnog dijaloga.

13.08.2018. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno