« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
POČISTITE

9 stvari koje vam ne trebaju u ormaru

Svaka nova sezona podrazumijeva ponovnu čistku u ormaru, jer biste trebali baciti stvari koje vam ne trebaju ili koje već drugu sezonu zaredom niste nosili

Bliži se čišćenje ormara
Bliži se čišćenje ormara (Arhiva)
Više o

proljeće

,

ormari

,

stara odjeća

,

čišćenje ormara

,

nepotrebna odjeća

Proljeće je sve bliže, a s njim i proljetno čišćenje ormara koji su se od prošle godine ponovno magično napunili do vrha, iako ste se zakleli da vam se to više nikada neće dogoditi.

Nije vam jasno zašto? Evo devet stvari koje niste trebali i ne bi trebali kupovati - vjerujte, stvarno vam ne trebaju.

Hlače za posao - odjeća koja je samo za jednu prigodu najskuplja je varijanta oblačenja. Ukoliko na poslu nemate strog dress code, nema razloga da odjeću koju nosite na radno mjesto ne nosite i drugdje.

Jeftin nakit samo za posebne prigode - išli ste na svadbu ili zabavu i ta ogrlica vam se učinila kao savršen dodatak odjevnoj kombinaciji? Kupili ste je, obukli na rečeni event i nakon toga nikad vše. Naročito ukoliko se radilo o trendi dodatku koji je trajao samo jednu sezonu i nakon toga postao potpuno demode. Radije uložite u klasične, bezvremenske i jednostavne komade nakita, koji će se itekako istaknuti u moru kiča i jeftine bižuterije.

Jeftine i nekvalitetne najlonke i tajice - ovdje doista vrijedi ona da cijena znači i kvalitetu i onih nekoliko kuna više, koje ćete platiti za tajice ili najlonke učinit će razliku. Kvalitetne tajice neće trajati samo jednu sezonu, nego ćete ih nositi nekoliko godina, a da one neće pokazivati tragove nošenja.

Jeftine sunčane naočale - osim što oštećuju vid, jeftine sunčane naočale naprosto ne izgledaju lijepo. Djeluju plastično i jeftino. Radije novac koji ste uložili u desetke komada jeftinih sunčanih naočala, uložite u jedne prave, kvalitetne naočale, koje će vam služiti dugo godina.

Jeftine torbice od skaja - ukoliko ste protivnik nošenja prave kože, to i dalje ne znači da morate posegnuti za najjeftinijom imitacijom kože, koja ne može izdržati niti jedan dan, a da se ne počne guliti. Radije uložite više novca u kvalitetniju eko kožu ili u proizvod od prave kože, s kojim nećete imati ovakvih problema. Osim toga, možete posegnuti i za platnenim torbama.

Odjeća s jakim uzorkom - iako su ludi uzorci živih boja zadnji modni krik, oprezno s kupovinom. Nastojte izbjegavati kupovinu, primjerice, kaputa s uzorkom. Kaput je najčešće investicija za nekoliko sezona, a ukoliko ga kupite u ludom uzorku koji se nosi jedne godine, postoji realan rizik da ćete već sljedeće u njemu izgledati - smiješno.

Odjeća sa sniženja - bilo koji odjevni predmet, koji ste kupili samo zato što je bio na sniženju. Iako vam se u trgovini učinilo da ćete ga nositi cijeli život, obukli ste ga jednom i zaboravili ga u moru sličnih. Drugi put dobro razmislite, kad se nađete u sličnoj situaciji.

Trendi komadi odjeće - trendovi se mijenjaju, a klasika je vječna i nikad ne izlazi iz mode. Tu si mantru ponavljajte sljedeći put kad budete išli u kupovinu. Iako se neki trendovi, poput uskih traperica ili tenisica, na kraju pretvore u klasiku, brojni drugi traju samo jednu sezonu i nakon toga ih više nikad nitko nigdje ne obuče. Vodite i o tome računa.

Vrtoglavo visoke potpetice - ukoliko nemate taj luksuz da u svakoj životnoj prilici imate prijevoz, bilo taksijem bilo da imate osobnoga vozača, izbjegavajte nošenje vrtoglavo visokih potpetica. Osim što djeluju neudobno, visoke cipele to najčešće i jesu. Osim toga, nakon nekoliko sati provedenih na nogama, sva gracioznost koja se povezuje s cipelama na visoku petu pada u vodu.

06.02.2016. 16:40:00
Novi komentar
nužno
nužno