« Život
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
SAVJETI :)

9 koraka do sreće

Ako mislite da je napokon došlo vrijeme da prestane biti jadni, cmizdravi i nesretni, evo što trebate promijeniti - na sebi

Ovo možete biti i vi...
Ovo možete biti i vi... (Arhiva)
Više o

sreća

,

savjeti

,

koraci

Sreća nije nešto nedostižno što imaju samo povlašteni ljudi... već posljedica vašeg osobnog pristupa vama samima i životu.

Stoga, ako mislite da je napokon došlo vrijeme da prestane biti jadni, cmizdravi i nesretni, evo što trebate promijeniti - na sebi!

Hodajte uspravno - studije su pokazale da ćete se puno bolje osjećati ako hodate uspravno, visoko držeći glavu, a ramena prema natrag. Ako su vam ramena spuštena i držite se pogrbljeno, vjerojatnije je da ćete se fokusirati na negativne stvari.

Izađite iz toksične veze - ako ste u vezi s nekim tko vas neprestano kritizira, to će vrlo negativno utjecati na vaše samopouzdanje, a da toga niste ni svjesni. U nekim slučajevima može rezultirati tjeskobom ili depresijom. Poslušajte upozorenja bliskih prijatelja ili članova obitelji koji zamjećuju kritike vašeg partnera i osvijestite znakove zlostavljačkog odnosa.

Naspavajte se - ako niste naspavani, niste odmorni, a to znači da vaš organizam ne funkcionira kako bi trebao. Ukoliko imate problema s nesanicom, potražite stručnu pomoć.

Ne odgađajte - što dulje čekate da obavite ono što ste naumili, unaprijed strahujući, bit ćete još nervozniji, a to će vas dodatno iscrpiti. Smanjite stres slušanjem opuštajuće glazbe ili vježbanjem, a potom prionite na posao

Odmorite se od gadgeta i elektroničkih uređaja - pametni telefoni, tableti, prijenosna računala pretjerano stimuliraju rad mozga, a i mozak treba odmor. Ako ga stalno naprežete neprestanim korištenjem spomenutih elektroničkih uređaja, narušavate svoje mentalno zdravlje. Jedanput tjedno uzmite mini digitalnu detoksikaciju, čak i na pola dana ili samo na nekoliko sati.

Odvojite vrijeme za sebe - obitelj, prijatelji, posao.... ne možete ugoditi baš svima, a ako to nastojite ostvariti, zapostavljate sebe. Osigurajte tijekom dana vrijeme kad ćete ugađati sebi, radeći nešto što vas relaksira ili veseli.

Prestanite fotografirati sve oko sebe - iako nas većina vjeruje da su fotografije važne jer ćemo na taj način lakše upamtiti neke važne trenutke, rezultati objavljeni u časopisu Psychological Science kažu drukčije. Ako ipak želite ovjekovječiti slasan obrok ili lijep pogled (za Instagram, podrazumijeva se), usredotočite se na glavni motiv, nastojeći da pritom ne pravite i selfie.

Vježbajte - kratko vježbanje triput tjedno smanjuje opasnost od razvoja depresije za 19 posto, rezultati su istraživanja londonskog University Collegea. Aktivni ljudi manje su podložni depresiji, a depresivni su manje skloni vježbanju.

22.01.2018. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno