« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 13 godina
BAKE ZNAJU NAJBOLJE

8 razloga zašto svaka moderna žena mora naučiti kuhati

Idu li vam na živce frajeri koji su pročitali naš prošlotjedni članak i sada vam se razmeću kuharskim izrazima? Imamo rješenje!

Fotografija vijesti
Više o

kuhanje

,

macho muškarac

,

cosmo djevojka

Svjesni smo da malo što zvuči tako passé u 21. stoljeću kao savjetovanje modernim i samosvjesnim djevojkama da nauče kuhati. Nakon stoljeća borbe za ženska prava, lako je pomisliti da životni savjet kakav bi vam dale vaše bake jednostavno nema što tražiti u životu djevojke odrasle na Cosmu te Seksu i gradu.

Bilo kako bilo, ako na trenutak zanemarimo činjenicu da je kuhanje u svim formama i oblicima trenutno super popularno, donosimo vam osam razloga zašto bi doista trebali naučiti (dobro) kuhati, koji će biti aktualni i kad amatersko kuhanje više ne bude tako in.

Uostalom, nakon što smo prije tjedan dana ovako sprašili frajere, ne želimo čuti nikakve isprike. Pa krenimo.

1. Kuhanje je još uvijek seksi

Svjesni smo da će izjave poput ovih natjerati one samosvjesnije među vama da zakolutaju očima u nevjerici jer je netko u drugom desetljeću novog milenija potegnuo ovo kao argument. Što god tko rekao ili mislio o tome, nepobitna je činjenica da je mentalna slika žene u kuhinji još uvijek iznimno seksi velikoj većini mužjaka sa ovih brdovitih balkanskih prostora. Uostalom, ne zvuči li vam „Dragi, dođi doma i skuhat ću ti nešto fino" puno zavodljivije od „Dragi, dođi doma i naručit ću nam pizzu"?

2. Kuhanje vas čini lijepom

Iako ovo u principu vrijedi za oba spola, malo je što privlačnije od žene koja jednostavno zrači zdravljem. Posvetite li dio slobodnog vremena kuhanju kod kuće, hranit ćete se puno zdravije a to će imati vrlo povoljan učinak na izgled vaše kože, zdravije nokte, oči bez podočnjaka te sjajniju kosu.

3. Dobra vas hrana čini pametnijom

Nije tajna da je brza hrana prepuna sastojaka visokog glikemičkog indeksa čije jedenje izaziva nagli porast i potom isto takav pad razine šećera u krvi, što dokazano loše utječe na mnogo procesa u tijelu, ukljućujući i sposobnost koncentracije. Svježe pripremljena hrana u kombinaciji sa svježim voćem i povrćem držat će vas mentalno bistrima cijeli dan.

4. Kuhanje je učinkovitije od jedenja vani

Vjerujemo da se mnogi od vas groze pospremanja i pranja suđa nakon svakog kuhanja, ali dojam o tome da vam je puno brže nešto naručiti dostavom ili jesti u restoranu nego kuhati kod kuće potpuno je pogrešan. S malo vježbe, u samo pola sata bit ćete sposobni pripremiti obrok te vratiti kuhinju u prijašnje stanje i time će nestati i jedina prednost koju imaju alternative kuhanju.

5. Uštedjet ćete novac

Bez obzira na to crnčite li negdje za plaću kako bi ste se sami mogli uzdržavati ili to za vas čine roditelji/partneri/država, biti djevojka jednostavno nije jeftino. Ukoliko pritom još spadate i u one „modno osvještenije" (u nedostatku boljeg politički korektnog termina) i volite se povremeno okititi i nekakvim komadom dizajnerske odjeće, obuće ili nakita, svaka je kuna bitna. Kuhanje kod kuće apsolutno je najbolji način da jedete kvalitetno za relativno malo novaca. Osim ako se ne udate za tipa sa iksicom.

6. Puno ćete lakše održavati vitku liniju

Ovdje nema prevelike mudrolije, ako pažljivo birate i kupujete zdrave namirnice koje onda kuhate u količinama koje su dobro prilagođene vašim potrebama, nećete imati nikakvih problema sa viškom kilograma.

7. Bit će vam puno jednostavnije ukoliko postanete majka

Bez obzira na to jeste li se odlučili posvetiti obitelji ili vam je karijera trenutno na prvom mjestu, životna je činjenica da se mnoge žene odluče prije ili poslije u životu na majčinstvo. Sve studije o prehrani djece govore u prilog tvrdnji da je industrijska i obrađena hrana vrlo loša za njih. Stoga, čak i ako ste upecali frajera koji i sam sjajno kuha, djeca su svakako dobra prilika da naučite kuhati.

8. Nevjerojatno, ali možda vam se i svidi

Profesionalni kuhari vole za kuhanje govoriti da je zgodna kombinacija znanosti i umjetnosti. Pretenciozno ili ne, svakako se možemo složiti da vam kuhanje omogućava da razvijate vještine, budete kreativni i rješavate se nakupljenog stresa, a na kraju imate priliku uživati u nečemu što je plod vaših ruku i vašeg truda. Doista, ne postoji niti jedan dobar razlog da se ne posvetite ovom divnom hobiju.


16.06.2011. 10:04:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    16.06.2011. 13:03
    ZAŠTO ŽENE NE ČITAJU OVAJ ČLANAK
Novi komentar
nužno
nužno