« Život
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SAVJETI

8 kreativnih i progresivnih navika najuspješnijih ljudi

Na svoje su pozicije došli predanim radom, marljivošću, ali i formiranje učinkovitih navika koje su im pomogle u ostvarivanju zacrtanih ciljeva - a za to vam treba samo 21 dan

Obama vježba 45 minuta svakoga dana
Obama vježba 45 minuta svakoga dana (Arhiva)
Više o

kreativnost

,

učinkovitost

,

navike

,

uspjeh

Današnji mnogi uspješni ljudi nisu se našli tamo gdje se nalaze sasvim slučajni niti su bili posebno odabrani. Na svoje su pozicije došli predanim radom, marljivošću, ali i formiranje učinkovitih navika koje su im pomogle u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. A jeste li znali da za formiranje navika bude potrebno svega 21 dan?

Pogledajmo stoga neke od njih.

Jack Dorsey se drži svoje jutarnje rutine

Kada postavite alarm, onda ga se svakako držite. Nikako ne odgađajte alarm samo zato što ste kasnije legli u krevet ili zato što ste eto malo slavili nešto. Pridržavanje točnih jutarnjih rutina pomaže Jacku da održi i uspješan ritam i tempo tijekom cijelog dana. Nije bez razloga ona izreka - po jutru se dan poznaje, stoga ako je jutro u žurbi, ako kasnimo te nemamo nimalo vremena za sebe, onda će nam vrlo vjerojatno u tom neželjenom smjeru krenuti i ostatak dana.

Clint Eastwood meditira već 40 godina

Clint Eastwood kojeg možemo prozvati jednim od najuspješnijih glumaca našeg vremena ima jednu prilično uspješnu metodu u borbi protiv stresa. Naime, on svakodnevno i to po dva puta na dan meditira te tima rješava sav nepotreban stres koji bi ga mogao izbaciti iz uspješne životne kolotečine. Prije nego je počeo s meditiranjem Clint je proživljavao prilično teška i stresna vremena.

Bill Gates čita puno knjiga

Kažu da inteligencija često bude rezultat kada svaki slobodni trenutak ispunimo s učenjem nečeg novog. Uspješni je to moto Billa Gatesa koji tako godišnje pročita 50 knjiga. Warren Buffett pak ima sličnu metodu u kojoj svakodnevno pročita 500 stranica.

Sve primjere pročitajte na portalu Gentleman.hr

03.04.2017. 18:03:00
Novi komentar
nužno
nužno