« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
TIPS 'N' TRICKS

7 trikova da popijete manje, a da vaše društvo ništa ne primjeti

Postoji nekoliko trikova da budete društveni, ali istovremeno i ostanete trijezni, a da pri tome nitko iz vaše ekipe ne primijeti da zabušavate

Fotografija vijesti
Više o

pivo

,

votka

,

alkoholna pića

,

tulumarenje

,

bezalkoholna pića

Upravo ste se vratili s godišnjeg gdje ste svaki drugi dan provodili rane jutarnje sate s glavom u wc školjci, a prijepodneva u krevetu s užasnom glavoboljom, samo kako bi vas ekipa koja se odlučila okupiti nakon ljeta pozvala na prvo jesensko lokanje?

Naravno, uvijek možete pristojno odbiti, ponuditi razumne isprike i objašnjenja i obećati da ćete drugi put sigurno ići. Međutim, ako ste kao većina ljudi i ni pod koju cijenu ne želite ispasti papak, jednostavno morate stisnuti zube i upustiti se u još jednu cugersku avanturu koja bi mogla završiti vrlo bolno.

Ipak, nije baš sve tako crno. Postoji nekoliko trikova da budete društveni, ali istovremeno i trijezni, a da pri tome nitko iz vaše ekipe ne primijeti da zabušavate. Donosimo vam neke od njih.

1. Svaku drugu rundu pijte vodu

Jedan od glavnih razloga zbog kojih nas ujutro užasno boli glava nakon cijele noći pijančevanja jest taj da alkohol jako dehidrira naše tijelo. Ukoliko želite ostati društveni, ali istovremeno jednostavno ne možete pratiti žestoki ritam, a i niste ludi za jutarnjim mamurlukom, jednostavno svaku drugu rundu popijte čašu vode. Najbolje od svega, mnogi cugeri s puno iskustva znaju kako je važno piti puno vode i zbog ovoga vam nitko neće ništa prigovoriti, a ako i pokuša, uvijek mu možete „ljubazno" odbrusiti da idete po novo piće čim do kraja popijete tu čašu vode.

2. Pijte prozirna pića s ledom

Za ovu je taktiku potrebno malo planiranja i suptilnosti, ali jedan je od najboljih malih trikova kad uhvatite prakse. Poanta je u tomu da sečista pića poput džina ili votke lako „izgube" u ledu koji se počinje otapati, tako da bez problema možete tvrditi da je taj zadnji centimetar tekućine koji je ostao u čaši zapravo otopljeni led. Ovime nećete potpuno izbjeći pijanstvo, ali svakako možete suptilno znatno smanjiti ukupnu količinu koju ste popili.

3. Naručujte pića koja izgledaju kao alkohol (ali to nisu)

Znamo, ovo je vrlo jeftin trik i teško izvediv ako naručujete svoje piće dok sjedite za stolom, ali ukoliko odigrate dobro, uvijek možete tempirati novu rundu baš kada su svi ostali na pola svoje, tako da se morate dići i otići na šank po piće. Naravno, vjerujemo da ne treba napominjati da ovo može upaliti samo kod određenih vrsta alkoholnih pića, uglavnom onih prozirnih.

4. Glumite zaboravnost

Ukoliko je vaš otrov pivo, prethodni trikovi uglavnom vam neće biti od prevelike koristi, ali to nije slučaj i s ovim. Jednostavno, „zaboravljajte" svoja p pića na najčudnijim mjestima, na šanku, u kupaonici, na tuđem stolu ili na bilo kojem drugom mjestu gdje nitko iz vaše ekipe neće primijetiti da je to vaše piće. Taktika posebno efikasna ukoliko pijete pivu, budući da je u polumraku kafića ili kluba jako teško procijeniti koliko je točno piva ostalo u boci, stoga se na ovaj način možete izvući od konzumiranja poprilične količine ovog napitka. Karma će vas vjerojatno prije ili poslije natjerati da to požalite, ali to je jedna sasvim druga tema.

5. Pogledajte film „Djevojke iz Coyote bara"..

..i saznajte kako šankerice cijelu noć mogu potezati runde žestice, a da pritom ostanu potpuno trijezne. Nakon toga, primijenite ovu taktiku na vaše cuganje. Trik je u tome da nakon što popijete čašicu žestokog pića grlo „zalijete" pivom. Zar vas to neće učiniti još pijanijima, pitate se? Neće, budući da je poanta da djelujete kao da pijete pivo, ali zapravo neprimjetno ispljunete žesticu iz vaših usta u bocu pive. Zahtjeva malo vježbe i izgledat će vrlo loše ako vas netko skuži, ali svakako je vrijedno treninga.

6. Zakasnite na dogovor

Ako niste spremni provoditi cijelu večer taktizirajući oko količine alkohola koju unosite, jednostavno dođite kasnije nego svi ostali. Izmislite neku dobru ispriku i pustite druge da počnu cugati prije vas, što im neće samo dati „prednost" u količini, već će vrlo vjerojatno obraćati i manje pažnje na to što vi pijete.

7. Naučite se nositi s pritiskom ili promijenite društvo

Ovo zvuči tako razumno, odraslo i logično, ali zapravo je jedino što vam preostaje ukoliko sve ostale taktike ne upale. Punoljetna ste osoba koja zarađuje svoje novce i imate ih pravo trošiti kako želite. Ako u ekipi koja sjedi u pivnici i pije domaće točeno pivo vi naručujete Radler i slamku, to je vaše apsolutno pravo. Pustite ih neka se smiju, to ionako neće biti bitno kada vi budete vladali svijetom jednog dana. Do tada, želimo vam puno sreće.

05.09.2011. 13:32:00
Novi komentar
nužno
nužno