« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

7 stvari za savršen prirodan izgled

Na sreću današnjih žena i muškarci to vole - nebrojena su istraživanja pokazala da teška šminka više ne prolazi ni pod razno

Samo prirodno!
Samo prirodno! (Shutterstock/Arhiva)
Više o

savjeti

,

prirodan izgled

Prirodan izgled uvijek je najbolji izbor kad ne znate kako bi se sredili za izlazak, a na sreću današnjih žena i muškarci to vole - nebrojena su istraživanja pokazala da teška šminka više ne prolazi ni pod razno.

No, ako želite besprijekorno izgledati bez pomoći šminke, ipak morate paziti na neke stvari kako bi stvarno mogli izaći iz kuće noseći samo ono što vam je priroda dala

Kosa - uvijek mora biti čista i njegovana. Vrhove bi trebali podrezivati otprilike jednom u dva mjeseca. Poželjno je da je u prirodnoj boji koja odgovara vašem tenu i očima. Perite je blagim šamponom, nahranite je jednom tjedno maskom i na vrhove stavite ulje. Kosi će sjaj podariti vitamin B stoga jedite lješnjake, mahunarke, krumpir i pokojim pivom počastite svoju kosu. 

Koža - najveći adut za lijep i prirodan izgled je zdrava koža i blistav ten.Kako bi vaša koža zablistala, nužno je zdravo se hraniti, piti vodu i rekreirati se te zaboraviti na cigarete. Jednom tjedno napravite piling lica i kožu nahranite maskom, a svakodnevno, navečer prije spavanja je očistite i namažite laganom kremom. Ujutro se umijte hladnom vodom i također lice namažite kremom koja odgovara vašem tipu kože. Bilo bi poželjno da je prirodna i blaga.

Obrve - kako bi imali jake, zdrave obrve mažite ih jednom dnevno mješavinom ricinusovog ulja i vitamina A. Počupajte one neposlušne i potrudite se da vam obrve izgledaju uredno.

Oči - ženama i djevojkama koje se šminkaju vjerojatno je nezamislivo izići u javnost bez korektora i maskare. Ako se odlučite na život bez šminke, vaši podočnjaci trebaju poseban tretman kako bi postali nevidljivi. Ključ se krije u zdravoj prehrani (puno povrća i voća), kvalitetnom snu i dovoljnoj količini vode koju unosite u organizam. Jednom tjedno priuštite svojim podočnjacima obloge od kamilice. 

Prehrana - jedite pet obroka dnevno, ne preskačite doručak i pijte dovoljne količine vode. Izbacite gazirana pića, alkohol i zaslađene sokove. Voda je sasvim dovoljna vašem organizmu. Jedite puno povrća i voća. Proljeće nam je na vratima i idealno je vrijeme da počastite svoje tijelo namirnicama koje obiluju vitaminima. Ne zaboravite ni na orašaste plodove, a tu i tamo se počastite finom čokoladom s velikim udjelom kakaa. Izbjegavajte rafinirani šećer.  

Umjerena prehrana najzdravija je za tijelo i dušu

Samopouzdanje - žene koje ne koriste šminku sigurne su u sebe. Kada ste zadovoljne svojim životom bit ćete zadovoljne i svojim izgledom, a sjaj vaše nutrine zrcalit će se u vašim očima i u osmijehu. Nema te šminke koja bi mogla zamijeniti oči koje se raduju životu i iskren osmijeh. Ne kaže se bez razloga da su oči ogledalo duše, stoga ugodite svojoj duši. Priuštite joj radost. 

Zubi - za zdrave i blistave zube izbjegavajte kofein, cigarete i crni čaj. Ukoliko pijete kavu, isperite usta nakon konzumacije. Naravno, vodite računa o higijeni usne šupljine i zuba te redovito posjećujte stomatologa. Jedno tjedno na prirodni način izbijelite zube pomoću sode bikarbone.

13.03.2017. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno