« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana
SAVJETI

7 stvari koje treba izbjegavati ako želite smršaviti

Vrlo je lako neke mitove prihvatiti kao istine i na taj način sabotirati vlastite napore koje ulažete u skidanje viška kilograma

Doručkujte!
Doručkujte! (Arhiva)
Više o

problemi

,

mršavljenje

Mršavljenje je proces pun zamki - vrlo je lako neke mitove prihvatiti kao istine i na taj način sabotirati vlastite napore koje ulažete u skidanje viška kilograma.

Stoga su nutricionisti naveli sedam najčešćih pogrešaka koje radimo kad krenemo na dijetu kako bismo istesali liniju:

Cjelodnevno sjedenje - istraživanja potvrđuju da postoji povezanost između vremena provedenog sjedenja i pretilosti. Stoga se nastojte pomicati svakih 60-90 minuta ili postavite tajmer da vas podsjeti kada treba ustati. Isprobajte vježbe za stolicu ili idite u šetnju - čak i ako je samo posjetiti kolegu koji radi na drugom katu. Dodajte neku aktivnost svom danu!

Kasne večere - studije potvrđuju da je bolje izbjegavati kasne obroke, osim ako ne želite dobiti višak kilograma. Ako hranu konzumirate kasno, tijelo će te kalorije sigurno pohraniti kao masnoću, umjesto da ih sagorijeva. Lagani zalogaj u večernjim satima bit će u redu, ali pokušajte se držati dalje od hladnjaka barem 4 sata prije spavanja.

Konzumiranje hrane bez masti - to može izgledati paradoksalno, ali pridržavanje plana prehrane bez masnoća može zapravo dovesti do dodatnog debljanja. Uklanjanje masnoće iz hrane zapravo će nas natjerati da više jedemo, što najčešće rezultira prejedanjem. Štoviše, uklanjanje masti iz mliječnih proizvoda sprječava nas da apsorbiramo kalcij i vitamine A i D kojima trebaju masnoće da bi se otopili te da bi ih naš organizam mogao iskoristiti.

Nedovoljan unos vode - voda za piće pomaže sagorjeti više kalorija i koristi mršavljenju. Studija pretilih žena ispitala je utjecaj unosa vode na povećanje njihove tjelesne mase. Rezultati su pokazali da je tijekom jedne godine, pijenje više od jedne litre vode dnevno dovelo do gubitka kilograma 2 kg. Dakle, sljedeći put kad razmislite što ćete popiti, vodu umjesto nekog gaziranog sokića punog šećera.

Ometanje tijekom jela - ako ćete jesti svoj obrok, pokušajte to učiniti bez gledanja svojih omiljenih serija ili pregledavanja društvenih mreža. Istraživači kažu da ćete zbog distrakcija tijekom obroka jesti više. Dok s druge strane, ako posvetite pažnju vlastitom obroku, više ćete uživati i bolje ćete kontrolirati količinu hrane koju konzumirate.

Premalo sna - može utjecati na vašu težinu. Kad ste umorni i neispavani, preskačete vježbanje i skloni ste biranju snažnih ugljikohidrata i puno kave. Također, pomanjkanje sna može rezultirati sporijim metabolizmom. Zato pokušajte dnevno odspavati barem 7 sati.

Preskakanje doručka - istraživači su potvrdili da ljudi koji jedu doručak teže dobivaju na težini od onih koji ga preskaču. Studija je ispitala 350 odraslih i oni koji su doručkovali svaki dan imali su manji struk od onih koji nisu uključili doručak u svoju dnevnu rutinu.

03.01.2020. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno