« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
ISPROBAJTE

7 savršenih prirodnih maski za ljepotu

Prirodne maske uvijek su najbolji mogući odabir - dostupne su, lako ćete ih napraviti sami i izuzetno su učinkovite ako ih radite od stvarno prirodnih sastojaka

Do ljepote na prirodan način
Do ljepote na prirodan način (Shutterstock)
Više o

prirodna kozmetika

,

maske za lice

,

ljepota

Maske za lice možete kupiti u svim drogerijama i potrošiti na njih pravo bogatstvo, no naš je prijedlog puno bolji - napravite domaće maske za lice od jednog sastojka i vratite svježinu i ljepotu licu gotovo besplatno!

7 prirodnih maski za lice

Banana - radi se o jednom od najhranjivijih komada voća jer sadrže velike količine magnezija, cinka, željeza, joda, kalija, vitamina A, B, E i F. Sve navedeno jako je dobro za kožu. Zgnječite jednu bananu, nanesite je na lice i nakon 30 minuta isperite.

Bjelanjak - proteini iz bjelanjka suše se na površini kože i time postižu učinak zatezanja. Istucite bjelanjak dok ne postane pjenast i nanesite ga na lice. Sačekajte da se sasuši i isperite toplom vodom.

Grožđe - sadrži moćne antioksidanse, takozvane polifenole, koji usporavaju starenje kože. Prerežite jednu bobicu i utrljajte je po čitavom licu. Kasnije isperite.

Jogurt - sadrži alfa-hidroksilne kiseline uključujući i mliječnu koje se najčešće koriste za smanjenje bora. Također je pun B-kompleksa, naročito B-5 ili pantotenske kiseline koja se koristi za obnavljanje kože. Nanesite na lice i nakon 15 do 20 minuta isperite.

Maslinovo ulje - sjajan izvor skvalena, prirodnog ovlaživača koji se koristi u brojnim kozmetičkim proizvodima. Sadrži prirodne antioksidanse (vitamin A i E) kao i određene polifenole. Nanesite ga malo na usne i lice prije spavanja i ujutro isperite.

Med - ima humektantska svojstva što znači da privlači i zadržava vlagu pa je zato sjajan za suhu kožu. Uzmite vlažnu krpu umočenu u toplu vodi i ovlažite lice kako biste otvorili pore. namažite lice medom i ostavite ga između 15 do 30 minuta. Isperite toplom vodom i laganim tapkanjem ručnikom umočenim u hladnu vodu  obrišite lice (hladna voda će zatvoriti pore).

Žumanjak - pun je vitamina A koji je inače ključan sastojak u borbi protiv akni. razmažite ga po licu i vratu i ostavite 30 minuta. Isperite hladnom vodom.

05.03.2017. 17:16:00
Novi komentar
nužno
nužno