« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 28 dana
SAVJETI

7 razloga da hodate bosi

Glavni problem je, zapravo, u obući koja nam ograničava neke stvari, pa evo koje su to prednosti hodanja bosih nogu

Bez obuće, molim :)
Bez obuće, molim :) (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

bos

,

hodati bos

Hodanje bosih nogu dokazano dobro utječe na zdravlje cjelokupnog organizma tako što ublažava bolove i poboljšati kvalitetu sna.

Glavni problem je, zapravo, u obući koja nam ograničava neke stvari, pa evo koje su to prednosti hodanja bosih nogu.

Bolji san - ako povremeno vodite borbu sa spavanjem, bolujete od povremene nesanice ili se često budite tijekom noći, stručnjaci preporučaju da počnete što češće hodati bosi.

Brže zacjeljivanje rana - istraživanja su pokazala da hodanje bez obuće ima zacjeljujuće djelovanje. Ako želite potaknuti oporavak tkiva, vježbajte, meditirajte ili radite jogu bosi na otvorenome.

Popravlja raspoloženje - jeste li ikada primijetili da se nakon cjelodnevnog hodanja bez obuće osjećate bolje? Znanstvenici su ustanovili da hodanjem bosi možemo popraviti raspoloženje, ublažiti simptome depresije, anksioznosti i stresa.

Potiče mršavljenje - hodanjem bosi možemo smanjiti razinu hormona stresa i na taj način spriječiti žudnju za nezdravim grickalicama. Popravlja kvalitet sna, a svi već znamo da je kvalitetan san ključan za regulaciju apetita i prevenciju žudnje za grickalicama.

Prevencija upala - smanjuje se razina slobodnih radikala i kronične upale, jer hod bez obuće djeluje na njih antioksidacijski.

Ublažavanje simptoma PMS-a - možete ublažiti uobičajene simptome predmenstrualnog sindroma, kao što su razdražljivost, kronični umor, glavobolja i depresija.

Zdravije srce - hodanjem bosih nogu štitite zdravlje srca. Jedno istraživanje je pokazalo da hodanje bez obuće može smanjiti rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava. Naročito se učinkovitim pokazalo kod prevencije krvnih ugrušaka i poboljšanja cirkulacije krvi.

18.09.2019. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno