« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
PRIPAZITE

7 kardinalnih pogrešaka na društvenim mrežama

Nepisani bonton društvenih mreža nalaže da se ovakve stvari tamo jednostavno ne rade, no mnogi to ignoriraju, svjesno ili ne

Pazite što radite!
Pazite što radite! (Arhiva)
Više o

Facebook

,

Twitter

,

društvene mreže

,

pogreške

,

Instagram

Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr, Snapchat ... društvene mreže potpuno su promijenile način komunikacije, pa nije ni čudo da pretjerano korištenje može imati nesagledive posljeice na vaše odnose s drugim ljudima.

Naravno, mislimo na pogreške koje jednostavno ne smijete raditi, preciznije, nepisani bonton za društvene mreže - što se ne smije raditi:

Dijeliti previše informacija - društvene mreže su javne i nisu vaš osobni dnevnik. Privatne informacije, koliko god vas veselile, nemojte pretjerano objavljivati na internetu. Pogotovo interne razgovore između članova obitelji ili u vezi, što se često događa kod korisnika Twittera. Pretjerano dijeljenje informacija šteti povjerenju u vezama.

Dijeliti važne novosti prerano - sretni ste zbog novog posla, automobila, veze? Prije nego li to objavite na društvenoj mreži, radosne vijesti podijelite s voljenim osobama. Posebno vašem partneru/ici jer ljubavna veza temelji se na sigurnosti i poštovanju. Novosti dijelite sa svojim bliskim prijateljima i obitelji.

Koristiti društvene mreže kad ste ljuti - društvene mreže ne služe za zlostavljanje, pa zlonamjerni komentari ili postavljanje objava dok ste ljutiti zaista ne pomaže. Ne objavljujte stvari da izazovete nečiju reakciju, već se pokušajte umiriti.

Lagati - laganje je općenito problem, ali na društvenim mrežama lakše će vas uloviti. Nemojte objaviti da ste na mjestu na kojem niste ili govoriti stvari samo da impresionirate online prijatelje. Laž će se vrlo brzo razotkriti, a onda ćete imati samo neugodnosti.

Objavljivati fotografije drugih osoba bez njihovog pristanka - sigurno se i sami uznemirite ako naiđete na svoju fotografiju koju ne želite u javnosti. Zato nemojte objavljivati tuđe fotografije bez njihova dopuštenja. Tako ćete izbjeći moguće sukobe s voljenim osobama, kako piše Reader's Digest.

Objavljivati impulzivno - dobro se je zabavljati u dobrom društvu, ali to ne znači da trebate objaviti desetine selfieja i hvaliti se izlaskom. Jednom kad objavite sadržaj, ondje je zauvijek!

Zamijeniti društvene mreže za stvarnu komunikaciju - razgovor putem društvenih mreža te uživio ili preko telefona jako se razlikuju. Ljudi su društvena bića i trebaju stvarni kontakt kako bi zdravije funkcionirali.

01.12.2016. 11:04:00
Novi komentar
nužno
nužno