« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
tck tck tck

60 poznatih glazbenika snimilo prvu glazbenu peticiju

POGLEDAJTE VIDEO - Duran Duran, Lily Allen i Bob Geldof našli su se među glazbenicima koji su snimili pjesmu o klimatskim promjenama

(Getty Images)
Više o

globalno zatopljenje

,

klimatske promjene

,

Midnight Oil

,

Kofi Annan

,

UN konferencija o klimi

,

svjetska konferencija o klimi

,

Kampanja Tck Tck Tck

Prva glazbena peticija na svijetu obrada je pjesme Beds are Burning australske grupe Midnight Oil, poznate po političkom i ekološkom aktivizmu. U pjesmi se pojavljuju i Mark Ronson, Jamie Cullum i Fergie iz Black Eyed Peasa.

Ova verzija pjesme snimljena je s ciljem podizanja svijesti o globalnom zatopljenju uoči UN-ove Konferencije o klimatskim promjenama koja će se u prosincu održati u Kopenhagenu.

Pjesma se može besplatno skinuti s interneta na stranici http://www.timeforclimatejustice.org./. Svako će se preuzimanje ubrajati kao „potpis", odnosno znak potpore kampanji "Tck, Tck, Tck", čiji je cilj potaknuti svjetske vođe da potpišu međunarodni sporazum o smanjenom ispuštanju stakleničkih plinova.

Kofi Annan, bivši glavni tajnik UN-a i čelnik Svjetskog humanitarnog foruma koji stoji iza kampanje, opisao je pokret kao „Band Aid za Internet generaciju".

„Klimatske promjene najveći su humanitarni izazov s kojim se čovječanstvo danas suočava. Radi se o izazovu koji u samom srcu nosi veliku nepravdu. Velika, razvijena gospodarstva najviše doprinose globalnom ispuštanju stakleničkih plinova čiji utjecaj najteže pogađa najsiromašnije i najslabije razvijene zemlje."

„Vjerujem da je ovo ključni trenutak u kampanji, kada treba mobilizirati ljude diljem svijeta da se pridruže zahtjevima za pravdu. Kampanju Tck Tck Tck već je potpisalo preko milijun ljudi."

 

06.10.2009. 11:45:39
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    03.01.2010. 07:19
    nije loša pjesma
Novi komentar
nužno
nužno