« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

6 savjeta za brzo punjenje mobitela

Sigurno vam se ne jednom dogodilo da vam hitno treba struje u pametnom telefonu... pa evo kako ćete ga najbrže napuniti

Kako do dovoljno struje
Kako do dovoljno struje (Arhiva)
Više o

baterija

,

savjeti

,

pametni telefoni

,

brzo punjenje

Baterija je najosjetljiviji dio pametnog telefona - trošimo je nemilice, a vremena za punjenje "nikad nemamo" jer nam telefon mora stalno biti u ruci... pa kako ga onda brzo napuniti?

Ovo je nekoliko savjeta kako najbrže napuniti vaš pametni telefon, a vrijede i za Androide i za iPhone:

Isključite nepotrebne značajke - Bluetooth, GPS, Wi-Fi, NFC... Ako bilo što od toga ne trebate neposredno dok punite bateriju, isključite te značajke. Također, zaustavite automatsko stvaranje sigurnosnih kopija (backupova) i nadogradnje za aplikacije iz Googleove trgovine Play.

Isključite telefon - najbrže ćete napuniti pametni telefon ako ga potpuno isključite tijekom punjenja.

Ne dirajte mobitel - što manje prčkate po telefonu dok se puni, to će se brže napuniti. Zašto? Zato što je uključen zaslon najveći potrošač baterije. Svaki put kad ga aktivirate usporavate punjenje.

Pravi adapter - ako želite brzo napuniti pametni telefon s operativnim sustavom Android, izbjegavajte ga spajati na laptop. Bolje je pronaći zidnu utičnicu i spojiti ga na nju. Također, ako ste u žurbi izbjegavajte bežično punjenje. A ako koristite iPhone, nabavite punjač za iPad jer je značajno jači.

Štedljivi način rada - od izdanja Lollipop pametni telefoni s Androidom dolaze s nekim oblikom načina rada koji štedi bateriju (obično ga je moguće naći pod Settings, pa Battery i zatim Battery Saver, no to ovisi o proizvođaču). Uključite li ga tijekom punjenja, brže ćete napuniti bateriju.

Zrakoplovni način rada - što manje toga vaš pametni telefon mora raditi dok ga punite, to će se brže napuniti. Zrakoplovni način rada blokira sve oblike bežičnog spajanja na mobitelu, pa ne može na njih trošiti energiju.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

26.11.2018. 09:30:00
Novi komentar
nužno
nužno