« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
ZAPAMTITE!

5 zdravih grickalica za svaku dijetu

Kako sav vaš trud da skinete klilograme ne bi pao u vodu, postupite mudro i - jedite, i to zdravu hranu koja ubrzava metabolizam

Tvrdo kuhano jaje će vas zasititi
Tvrdo kuhano jaje će vas zasititi (Arhiva)
Više o

dijeta

,

grickalice

,

zdrave grickalice

Dijeta obično preporučuje izbjegavanje određenih namirnica i smanjivanje unosa dozvoljenih, no vrlo često to završava kopanjem po frižideru u sitne sate jer ne možete zaspati od gladi.

Kako biste to izbjegli, za večeru pojedite neke od ovih zdravih grickalica koje nemaju puno kalorija, no zato će vas odlično zasititi i omogućiti vam izbjegavanje prejedanja.

Stoga, evo pet zdravih grickalica koje podnosi gotovo svaka dijeta:

Celer - stapke celera su niskokalorične, pune vlakana i vode. Utažit će glad. Ako ih umočite u maslac od kikirikija ili badema, dobit ćete potpuni međuobrok bogat vitaminima i proteinima

Humus i povrće - humus je namaz od slanutka, niskokaloričan, bogat vlaknima i proteinima. Kombinirajte ga sa sirovim povrćem i imat ćete cjelovit, ukusan obrok.

Svježi sir - riječ je o niskokaloričnoj namirnici, bogatoj proteinima, kalcijem, vitaminima i mineralima. Dodajte mu sjemenke lana koje će potaknuti probavu. 

Tvrdo kuhana jaja - jaja su izvrstan izvor proteina. Iako se ranije upozoravalo da povisuju kolesterol, novija istraživanja to opovrgavaju. Meko kuhana jaja jednostavno traže da u njih umačete kruh (što nije preporučljivo na dijeti), ali tvrdo kuhana su sasvim druga stvar. 

Voće i namaz od kikirikija - kombinirajte u obroku jabuku (sadrži 20 posto dnevne doze vlakana) i namaz od kikirikija (obiluje proteinima). Ove dvije namirnice su nutritivno bogat međuobrok.

20.02.2019. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno