« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 mjeseci i 19 dana
SAVJETI

5 super ideja za moringa detoksikaciju

Moringa raste na osiromašenim zemljištima te je jedinstvena po tome što ponovno izraste nakon sječe i jedna je od rijetkog vrsta drveća koje daje plodove i tijekom sušnih razdoblja

Moringa
Moringa (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

moringa

Ako ste u potrazi za prirodnim izvorom željeza ili želite očistiti organizam dok ga istovremeno punite ključnim mineralima i vitaminima, organska i čista moringa je pravo rješenje za vas.

Moringa (moringaoleifera) je drvo koje raste u podnožju Himalaje. U Indiji je poznata i kao „čudesno drvo" jer se njezina svojstva koriste unazad dvije tisuće godina. Raste na osiromašenim zemljištima te je jedinstvena po tome što ponovno izraste nakon sječe i jedna je od rijetkog vrsta drveća koje daje plodove i tijekom sušnih razdoblja. Svi dijelovi moringe (lišće, cvijet, mlado korijenje, sjemenke) su jestivi i upotrebljivi, a osim željezom, moringa prah obiluje kalijem, magnezijem, cinkom i bakrom te je bogat izvor vitaminia A i E. Također sadrži vitamine B1, B2 i B3 koji doprinose smanjenju iscrpljenosti, a ključno je radi iskoristivosti nutrijenata i dobrobiti za tijelo da moringa nije tretirana pesticidima i ostalim kemijskim sredstvima pa tako uvijek birajte onu s ekološkim certifikatom.

Provjerite kako sve možete iskoristiti ovu super namirnicu i napuniti se energijom.

Smoothie - ako ste jedan od obožavatelja brzih napitaka, onda je moringa idealan novi dodatak od kojeg će vaš smoothie postati mega potentan i jako, jako zelen.

Minimalizam - jednostavno moringa + voda. Kada nosite svoju bocu vode za van, dodajte malo moringe i protresite prije uživanja. U slučaju da vam okus moringe ne odgovara, dodajte sok limuna ili odaberite neku drugu opciju.

Moringapower mix - u željenu količinu vode umiješajte prah moringe, sok limuna, listiće mente, prah ili sok svježeg đumbira i med. Ovi sastojci se međusobno odlično slažu, no možete zamijeniti vodu i kokosovom vodom. Savršeno osvježavajuće i moćno piće.

Ubacite u jela "na žlicu" - dodajte malo praha moringe u juhe, variva i umake, ali tek kada se ohlade kako bi vrijedna nutritivna svojstva ostala očuvana. Pripazite na količinu da okus moringe ne zavlada jelom.

Pomiješajte s kikiriki maslacem - odlična ideja jer je kikiriki maslac po mirisu i okusu dominantniji od moringe pa je jednostavno preuzme, a vi dobivate najmoćniji namaz ikad koji će vas ujutro pokrenuti kao raketu. Naravno, možete žlicu vaše "kikiringe" dodati i u smoothie.Količina? Otprilike na 350 g kikiriki maslaca (manja staklenka), dodajte 1 žlicu moringe u prahu. I da, trebat ćete pozvati štapni mikser u pomoć. No isplati se i taj trud.

Pravu i čistu moringu s ekološkim certifikatom i još mnoštvo savjeta za korištenje potražite u bio&bio trgovinama.  

14.01.2020. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno