« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
MA DA?!

5 stvari koje naše tijelo radi nakon prekida

Uvijek su u igri snažne emocije, a traumatično iskustvo ima itekako moćan utjecaj na naše tijelo

Eh, to naše tijelo...
Eh, to naše tijelo... (Pexels)
Više o

zdravlje

,

prekid veze

,

reakcije

Prekidi svima teško padaju, jer su uvijek u igri snažne emocije, a traumatično iskustvo ima itekako moćan utjecaj na naše tijelo. Bright Side otkriva što se to događa u našem organizmu nakon prekida ljubavne veze.

1. Anksioznost i problemi sa spavanjem

Nakon prekida se naša potreba za kontaktom s partnerom/icom pojačava, a nemoguće ju je utažiti, što uzrokuje anksioznost, nesanice...

2. Bol u prsima

Studije su pokazale da nakon prekida živčani sustav reagira i tijelo je u stanju osjećati fizičku bol, nerijetko kao pritisak u grudima. Nakon prekida romantične veze ni srce ne funkcionira normalno te može doći i do aritmije.

3. Problemi s kožom

Osim činjenice da tijekom depresivnih razdoblja čovjek vodi manje brige o sebi, ali i zbog hormonalnih promjena uzrokovanih stresom, na koži se mogu uočiti razne nepravilnosti.

4. Bol u mišićima

Zbog stresa, a prekid veze to definitivno jest, može doći do grčenja mišića što može biti izrazito bolno.

5. Gubitak apetita i povećanje kilograma

Nakon prekida mnogi imaju problema s apetitom. Tijekom dužeg perioda prekid može uzrokovati i nakupljanje kilograma. Zbog stresa su stanice u tijelo manje osjetljive na inzulin pa ga tijelo otpušta u većim količinama, što u konačnici dovodi do debljanja. Osim toga, udebljati se može i zbog nesanice i manjka tjelovježbe uzrokovane depresijom. Osim svega nabrojanog, stres može uzrokovati i ozbiljne probavne probleme, bolove u trbuhu i proljev.

12.11.2017. 15:44:00
Novi komentar
nužno
nužno