« Život
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
EHHH...

5 savjeta za upoznavanje roditelja

Logično je da nam je stalo do toga što misle roditelji našeg partnera o nama i nije čudno da ih želimo impresionirati

Ne mora biti grozno...
Ne mora biti grozno... (Arhiva)
Više o

savjeti

,

roditelji

,

partner

,

upoznavanje

Upoznavanje roditelja korak je u vezi nakon kojega, kako nam se čini, nema povratka (ima, naravno, ali uvijek se tako razmišlja na prvu)

Logično je da nam je stalo do toga što misle roditelji našeg partnera o nama i nije čudno da ih želimo impresionirati. Možda već zamišljate kako vas ocjenjuju i odmjeravaju, ali uz ovih 5 savjeta ostavit ćete željeni (dobar) dojam:

Izgled - izgled igra veliku ulogu u prvom dojmu. To ne znači da morate obući gala haljinu i staviti smokey eyes, štoviše, budite opušteni, ali uglađeni. Najbitnije je da izgledate uredno i čisto, a zatim odaberite pravi outfit koji će vam pristajati. Odabirom prave boje, također, možete odrediti koji dojam ćete ostaviti. 

Komplimenti- laskave riječi svima gode, a ljudi se automatski razvesele kada dobiju kompliment. Budite darežljivi s komplimentima i stvorite ugodnu atmosferu roditeljima, ali nemojte forsirati i ulizivati se. Roditelji su te prizore već vidjeli i itekako mogu prepoznati kada se radi o neiskrenosti. 

Pomoć - ako večerate u kući roditelja, pokušajte biti korisni koliko možete bez da ste nametljivi. Pitajte možete li pomoći u slaganju stola ili pospremanju Roditelji će najvjerojatnije odbiti pomoć, ali cijenit će što ste se potrudili. 

Ponašanje - možda u svom dnevnom boravku obožavate srkati juhu iz zdjelice, ali to na 'prvom spoju' s roditeljima nije nikako poželjno. Ne morate imati manire kao u kraljevskoj obitelji, ali pripazite na osnovni bonton. Nikako nemojte iskazivati ljubav i 'visiti' na svom partneru/ici ispred roditelja. Velika je vjerojatnost da im to neće biti ugodno gledati. 

Razgovor - pitajte ih za mišljenje o nekoj temi ili ih pitajte što bi učinili da su na vašem mjestu u nekoj dilemi. Na ovaj ćete način dokazati da vam je njihovo mišljenje doista bitno i da cijenite njihovo životno iskustvo. 

Najvažnije je da ne glumite i da budete opušteni. Ne morate se previše truditi, već budite 'vi'. Polovicu 'osvajanja' roditelja obavit će vaš odnos prema njihovom djetetu pa se nemojte opterećivati svakom sitnicom. 

24.09.2018. 21:37:00
Novi komentar
nužno
nužno