« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina
EHHH...

5 savjeta za Monday Blues

Ako svaki ponedjeljak ujutro proklinjete zašto ste se uopće probudili, vrijeme je da stvari počnete prihvaćati na drugi način...

Depra ponedjeljkom...
Depra ponedjeljkom... (Arhiva)
Više o

depresija

,

planiranje

,

Blue Monday

Savjeti za lakši ponedjeljak

Ne odgađajte budilicu! - malo što je važnije od kvalitetnog sna, ali odgađanje budilice početkom tjedna moglo bi biti kobno, zato što bi vas samo dublje 'gurnulo u depresiju' i osim alarma odgodilo i suočavanje sa stvarnošću.

Tjelovježba - jutarnje razgibavanje moglo bi imati blagotvorniji učinak na vaš organizam čak i od kave. Ne trebate trčati jutarnji maraton, dovoljno je lagano razgibavanje koje bi vašem tijelu poslalo poruku da je vrijeme za razbuđivanje.

Ne čitajte mailove dok ne dođete na posao! - ponedjeljak je sam početak radnog tjedna, pa nakon vikenda treba dozirati eksponiranost stresu. Otvaranje poštanskog sandučića prije dolaska na posao samo će podignuti ljestvicu stresa i nepotrebno šokirati vaš organizam.

Velike odluke nisu za ponedjeljak! - početak radnog tjedna dovoljno je stresan sam po sebi i bez nepotrebnih šokova poput dijete ili prestanka pušenja. Psihološka istraživanja dokazuju da je takve revolucionarne odluke najbolje donositi vikendom, kada je organizam najopušteniji.

Planirajte! Ali s oprezom - najbolji projekti ponedjeljkom su upravo oni čiji rezultati su odmah vidljivi. Osjećaj ispunjenosti i ponosa početkom tjedna dat će vam dodatni energetski stimulans za ostatak tjedna. Pokušajte planirati projekte i zadatke koji nisu teški, a čije će vas završavanje ispuniti srećom.

13.05.2019. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno