« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina
SAVJETI :)

5 namirnica za zdravu i lijepu kožu

Utjecaj prehrane na zdravlje i ljepotu kože je takav da ne postoje te kremice i čudesne maske koje mogu ispraviti ono što ste sami pokvarili pogrešnom prehranom

Pazite što jedete i koža će vam blistati
Pazite što jedete i koža će vam blistati (Shutterstock)
Više o

prehrana

,

koža

,

lijepa koža

Ljepota, to već svi znaju, ne počinje pred ogledalom već u tanjuru - upravo se na taj segment najbolje može primjeniti ona izreka da si to što jedeš. Naime, utjecaj prehrane na zdravlje i ljepotu kože je takav da ne postoje te kremice i čudesne maske koje mogu ispraviti ono što ste sami pokvarili pogrešnom prehranom. 

Stoga, evo 5 stvari koje moraju biti na vašem meniju ako želite izgledati lijepo i zdravo:

Crveno, narančasto i žuto voće i povrće - bogato je beta karotenima koje onda naše tijelo pretvara u vitamin A. Pospješuje zacjeljivanje rana, smanjuje prištiće, ali i štiti od sunca. 

Soja - dobro hidratizira kožu te može smanjiti vidljive znakove starenja poput bora, tamnih mrlja, finih linija i ostalih. Također obnavlja mrtve stanice kože i formulira nove te pomaže da koža izgleda mlado i blistavo.

Vitamin C - za zdravlje kože C vitamin je od iznimne važnosti jer može smanjiti fotooštećenja nastala djelovanjem UV zraka, a djeluje i antioksidativno.

Zeleni čaj - sadrži velike količine antioksidansa koje štite stanice kože od oštećenja okoline. Može ublažiti opekline, ima protuupalna svojstva te pomaže umiriti i ohladiti osjetljivu kožu, štiteći je od daljnje iritacije. 

Zob - može se koristiti kao pomoć kod dermatitisa, suhe kože, psorijaze i drugih kožnih poremećaja. Nije lijek ni za jednu od tih bolesti, ali djeluje protuupalno te omekšava i štiti kožu.

30.04.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno