« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

5 namirnica koje štite od prehlade i gripe

Umjesto da se oboružate lijekovima, poradite na vrijeme na imunitetu prehranom i problema neće biti

Zaštitite se unaprijed
Zaštitite se unaprijed (Arhiva)
Više o

gripa

,

namirnice

,

prehlada

Prehlade i gripa nisu još tu... ali s prvim jesenskim kišama evo njih, dosadnih i predvidljivih mučitelja... No, ove godine umjesto da se oboružate lijekovima, poradite na vrijeme na imunitetu prehranom i problema neće biti.

Stoga, evo pet namirnica koje su najbolji saveznici zdravlja:

Češnjak - snažan prirodni antibiotik. Njegova antibakterijska, antivirusna, antifungalna i antioksidativna svojstva pomažu ne samo u borbi protiv infekcije, već i za zaštitu od bolesti.

Gljive - jednostavno nevjerojatni podizači imuniteta. Bogate su vrstama polisaharida koji se zovu beta glukan, i koji ima sposobnost "aktivirati" imunološki sustav i spriječiti infekcije. Regulira bijele krvne stanice i drži ih ustanju pripreme pa su spremni obraniti vaš organizam od svih napadača. Gljive su također bogate vitaminima, polifenolima, sterolima i cinkom, čime imunološki sustav ostaje zdrav i snažan.

Jogurt - bogat probiotičkim kulturama, koje su neophodne za zdravi imunitet.  Otprilike 80% našeg imunološkog sustava nalazi se u crijevima, stoga, kako bismo održali snažan imunološki sustav, trebamo zadržati naš probavni sustav zdrav pomoću probiotika. Probiotici su živi mikroorganizmi (dobre bakterije) koje pomažu u borbi protiv svih loših bakterija. Oni također pomažu u borbi protiv bolesti povećanjem broja stanica koje se bore protiv virusa

Kivi - ovaj slatki, zeleni plod je pun antioksidana, vitamina C i E. Vitamin C ne samo da pomaže da se riješite prehlade ili gripe, već je neophodan kako biste ih spriječili. Vitamin C povećava proizvodnju protutijela i bijelih krvnih stanica, koje pomažu u borbi protiv infekcije. Vitamin E je potreban za proizvodnju imunoglobulina. On djeluje kao osobni tjelohranitelji našeg tijela jer uništava sve one patogene koji nam pokušavaju učiniti štetu.

Sjemenke bundeve - ove ukusne sjemenke bogati su vitamina E, cinkom i esencijalnim masnim kiselinama, uključujući omegu-3. Cink pomaže povećati proizvodnju bakterijskih krvnih stanica i T stanica protiv infekcije.

17.09.2018. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno