« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
MLJAC

5 namirnica koje će ublažiti glad

Glad je ono što nam prekida dijete, onemogućava povratak vitke linije i puni naše tijelo viškom kalorija, a evo kako ćete je uspješno zavarati

Nema noćnog biljarenja po hladnjaku
Nema noćnog biljarenja po hladnjaku (Arhiva)
Više o

glad

,

voda

,

jabuka

,

losos

,

zavaravanje gladi

,

lanene sjemenke

,

pileća juha

Zavarati glad nužno je u svakoj dijeti u slučaju da smo je čvrsto odlučili provesti, jer će se svakome sigurno barem jedno dnevno dogoditi kriza uzrokovana osjećajem gladi. No, u takvim trenucima treba ostati pribran i pojesti neku od ovih namirnica koje će vam pomoći da izdržite do sljedećeg planiranog obroka.

Jabuka - sigurno ste čuli za izreku ˝jedna jabuka na dan, drži doktora van˝. Jedna veća jabuka sadrži otprilike 5 grama vlakana, što će vam dati osjećaj sitosti duži period vremena. Osim toga, fruktoza ne utječe na nivo šećera u krvi, što reducira rizik od inzulinskih skokova.

Lanene sjemenke - ove sjemenke postaju sve popularniji način unosa esencijalnih masnih kiselina, no također nude i dobru dozu vlakana vašoj prehrani. Dodajte ih u jogurt ili svježi sir i opskrbit ćete tijelo spororazgrađujućim mastima i proteinima.

Losos - dobro djeluje zbog masnih kiselina koje sadrži. Hrana bogata proteinima najbolje zasiti, no mast je ono što održava osjećaj sitosti duže vrijeme. Jedući lososa dobit ćete najbolje iz obje sfere.

Pileća juha s povrćem - juha kao obrok još je jedan način reduciranja apetita. Topla tekućina generalno ublažava glad, a s obzriom da sadrži malo kalorija, možete pojesti i veće količine. Ova juha dobar je izbor s obzirom da male količine proteina iz piletine uklanjaju glad, a povrće i tekućina povećavaju osjećaj sitosti.

Voda - dobra hidratacija vrlo je važan faktor ublažavanja gladi. Ne samo da često mješamo glad i žeđ, nego kad smo u stanju dehidracije podložniji smo umoru, zbog čega ćemo posegnuti za hranom. Ako ste doista umorni i neispavani, imajte na umu da će mozak lučiti hormone koji vam govore da ste gladni, a u stvari niste.

20.03.2016. 15:29:00
Novi komentar
nužno
nužno