« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
BACANJE LOVE

4 zdrave namirnice koje vam - ne trebaju

Ne trebate trošiti novac na hranu za koju se misli se da je jako zdrava, a nije nužno tako

Voćni jogurti? Neee...
Voćni jogurti? Neee... (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

Zdrava prehrana podrazumijeva zdrave namirnice, a među njima sigurno nisu gazirani sokovi, čips ili slatkiši, još manje peciva iz pekare... no, jednako tako postoje zdrave namirnice čija je kupovina čisto bacanje novaca.

Dresing za salatu - "Ovi dodaci za salate puni su visoko prerađenih ulja, dodanog šećera i umjetnih boja", kaže Megan Roosevelt. Bolje je da sami napravite dresing od maslinovog ulja, octa i začina. Ne samo da je zdravije, nego i puno jeftinije u odnosu na gotove dodatke.

Jogurti s okusom i voćni jogurti - "Jogurt je izvrstan izvor kalcija i proteina, ali najbolje je kupiti običan jogurt i u njega dodati voće i med. Neki voćni jogurti su jednako štetni kao i slatkiši", objašnjava Isadora Baum za Health. Uštedite novac kupujući veću količinu grčkog jogurta, a ne samo manja pakiranja.

Proizvodi bez glutena - "Ako vam nije dijagnosticirana celijakija ili intolerancija na gluten, nema razloga da kupujete hranu bez glutena", kaže Samantha Lynch. Puno je važnije izbjegavati velike unose prerađene hrane.

Zdravi vege čipsevi - "Iako često ovi proizvodi imaju u nazivu riječi poput 'zdravo' i 'vege', ako bolje pogledate popis sastojaka, otkrit ćete različite aditive poput krumpirovog i kukuruznog škroba i sojinog brašna", objašnjava Cynthia Sass, autorica knjige "Slim Down Now and Health". Osim toga često sadrže iste količine kalorija kao i običan čips od krumpira.

17.05.2019. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.05.2019. 10:02
    smoothie obozavam
Novi komentar
nužno
nužno