« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
SAVJETI

4 zdrava umjetna zaslađivača

Mogla postojati veza između umjetnog zaslađivača eritritola i rizika od kardiovaskularnih problema poput srčanog udara, moždanog udara, pa čak i smrti

Stevija je ipak zdrava...
Stevija je ipak zdrava... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

umjetni zaslađivači

Ako koristite običan šećer kao zaslađivač za svoju, recimo, jutarnju kavu - mogli bi imati poprilične probleme sa zdravljem.

No, dobra je vijest da na tržištu postoji mnogo zaslađivača s nula kalorija koji sadrže prirodne sastojke i nisu povezani s rakom ili rizikom od kardiovaskularnih bolesti. 

NOW Foods Monk Fruit tekući zaslađivač - još jedna opcija ako tražite tekući zaslađivač je zaslađivač NOW Foods Organic Monk Fruit. Ove kapi su certificirane organske i uglavnom se izrađuju od čistog ekstrakta monaškog voća, kao i 11% alkohola trske.

Organska stevija Thrive Market - Thrive Market prodaje vlastitu verziju zaslađivača od stevije, a ovaj dolazi sa 75 pojedinačnih paketića koje možete posipati po voću, kavi ili zobenim pahuljicama. Ovaj zaslađivač bez kalorija također sadrži inulin, koji je oblik prebiotika, i silicij, mineralni spoj za koji FDA kaže da je savršeno siguran za konzumiranje.

Prozirni tekući ekstrakt stevije - dok mnoge robne marke nude zaslađivače s nula kalorija u obliku vrećica ili pakiranja, neke marke dolaze s tekućim kapljicama. One su izvrsne za miješanje u pića, kao što su kava, čaj, voda, sok, itd. Sweetleaf Stevia Clear napravljena je od stevije i prirodnih aroma.

Sirova stevia - stevia zaslađivači dolaze iz biljke stevia rebaudiana bertoni, također poznate kao biljka slatkiš. Za razliku od nekih drugih marki ekstrakta stevije, Stevia In The Raw koristi samo steviju, bez dodanih aroma ili sladila. Možete kupiti kutiju pojedinačnih pakiranja, u pekarskoj vrećici ili u obliku tableta, piše EatThis.

Pa kad ne smijete koristiti šećem, evo što možete!

03.03.2023. 11:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.03.2023. 17:56
    Ljekovito
Novi komentar
nužno
nužno