« Seks
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
EVO IH!

4 tabua o seksu koja to više ne bi smjela biti

Nitko ne može reći je li nešto što radimo u krevetu pogrešno, ako se to nešto odvija među dvije odrasle i voljne osobe.

Opustite se i uživajte
Opustite se i uživajte (Pixabay)
Više o

seks

,

seksualni tabu

Mnogo tabua povezanih sa seksom smatraju se takvima jer su ljudi (zbog različitih faktora poput odgoja ili sredine u kojem se kreću) uvjereni da je sudjelovanje u tim aktivnostima pogrešno. Pritom zaboravljamo da nam nitko ne može reći je li nešto što radimo u krevetu pogrešno, ako se to nešto odvija među dvije odrasle osobe koje žele istu stvar. Niti smo mi ti koji to imamo pravo govoriti nekome drugome.

Evo koja su 4 najčešća tabua o seksu, a ne bi to više trebala biti:

1. Dlake smetaju

Nekima smetaju, a nekima ne smetaju. Dlake na vašim nogama, pazuhima i genitalnom području vaš su problem i jedino biste vi trebali odlučivati želite li ih tamo ili ne. Jedno je sigurno, ako žele seks, muškarcima zasigurno neće smetati.

2. Analni seks je nešto loše

Možda se vaša najbolja prijateljica s time i složi kad na spomen analnog seksa okrenete očima, no to ne znači da i sama ne uživa u njemu, a vi o tome nemate pojma. Svaka vrsta sigurnog seksa između dvije odrasle i voljne osobe je u redu, a mnogi koji su ga isprobali tvrde da im je pružio užitak. Ako već niste od onih koji bi ga isprobali, pokušajte se barem suzdržati od negativnih komentara o njemu.

3. Seks za vrijeme menstruacije je "bljak"

Barem bi ženama menstruacija trebala biti nešto normalno. Nekim je ljudima više stalo do užitka nego što im smeta malo krvi pa se upuštaju u tu vrstu zabave. Ako oba partnera ne nalaze nešto loše u tome, ne bi trebao ni netko treći koji ionako nema pravo komentirati bilo koji aspekt tuđe veze. 

4. Nepostizanje orgazma je muška greška

Znanstveno je dokazano da većina žena ne može doživjeti orgazam iskučivo penetracijom, pa bismo trebali prestati vjerovati u mitove da svaki puta letimo na krilima užika. Tijekom seksa trebali bismo uživati u cjelokupnom iskustvu, a krajnji rezultat ovisi o oba partnera. Kritike koje žene upućuju muškarcima za lošu izvedbu često se temelje na manjku komunikacije kojem su i same pridonjele. 

Piše: Andrea Holi
22.11.2017. 21:33:00
Novi komentar
nužno
nužno