« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
MLJAC

4 najbolje namirnice za doručak

Doručak je, kao što smo mnogo puta rekli, glavni obrok u danu koji će vas napuniti kako treba - ako jedete ono što treba

Najbolji doručak
Najbolji doručak (Arhiva)
Više o

doručak

,

avokado

Hranjivi doručak može nam dati poticaj i energiju za najbolji početak dana, ali nas i spriječiti da se prejedamo kasnije u danu. Registrirana dijetetičarka i savjetnica za prehranu Lisa R. Young zato je otkrila četiri namirnice koje jamče zdrav početak dana, a zahvaljujući nutritivnim vrijednostima također dokazano djeluju na ravan trbuh i brzo sagorijevanje masti.

Avokado - avokado se smatra zdravom namirnicom koja je bogata kalijem, folnom kiselinom i vitaminima C i K, a dijetetičarka tvrdi kako je upravo zbog toga idealan izbor za jutarnji obrok. Osim toga, avokado sadrži velike količine vlakana i nezasićenih masnoća koje su korisne za zdravlje srca i krvožilnog sustava, a također pomažu da dulje vrijeme ostanemo siti.

Bobičasto voće - bez obzira na to je li vaše omiljeno bobičasto voće borovnica, brusnica, jagoda, kupina ili malina, možete biti sigurni da ako odaberete bilo koju od ovih namirnica - nećete pogriješiti. Uzmimo, naprimjer, brusnice koje se također nazivaju i superhranom jer sadrže mnogo antioksidansa zajedno s antocijaninima koji imaju protuupalna svojstva.bDodavanje svježeg bobičastog voća u vaš smoothie ili zobene pahuljice pametan su izbor ako želite smršavjeti, budući da sadrže vrlo malo kalorija. Samo jedna šalica borovnica dat će vam hrpu dijetalnih vlakana i 25 posto preporučene dnevne vrijednosti vitamina C, donosi Klinika Mayo. Osim toga, jedna cijela šalica ovog ukusnog voća ima samo 80 kalorija.

Chia sjemenke - chia sjemenke izuzetno su bogate hranjivim tvarima, sadrže omega-3 masne kiseline, kalcij, magnezij, mangan i topiva vlakna. Istraživanja su pokazala da je uključivanje topivih vlakana u vašu prehranu povezano sa značajnim gubitkom težine. Osim toga, chia sjemenke također sadrže visoku količinu proteina koja može smanjiti osjećaj gladi tijekom dana.

Jaja - jaja su još jedna supernamirnica za doručak jer su puna hranjivih tvari. Kako objašnjava dijetetičarka Young, jaja se mogu pripremati na mnoge različite načine zbog čega su jedna od omiljenih namirnica za početak dana. Nadalje, bogata su nutrijentima i mineralima koji su iznimno korisni za naše zdravlje. Jaja također sadrže veliku količinu proteina koji sagorijevaju masti.

25.02.2023. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    25.02.2023. 12:48
    Meni je najbolje slatko i lagano uz kapucino
  2. avatar
    Mirjana
    04.03.2023. 11:40
    Ujutro se jede voće,. osim ako se radi nešto teže ili se ide na dulji put.
Novi komentar
nužno
nužno