« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
SAVJETI

3 stvari koje trebate za savršen roštilj

Pripremanje roštilja je jedna od najboljih socijalnih aktivnosti za organizirati kad se planiraju obiteljska okupljanja, okupljanja prijatelja ili bilo kakva druga događanja

Lako je kad imate sve što vam treba...
Lako je kad imate sve što vam treba... (Arhiva)
Više o

roštilj

,

savršen roštilj

Posebno po ljeti, roštilj je savršena prilika za odmoriti se u društvu najmilijih i uz to jesti ukusnu hranu. Što se organizacije tiče, roštiljati uopće nije posebno komplicirano. Sve što trebate je dobro društvo, ukusnu hranu prikladnu za roštiljanje i kvalitetan roštilj, uz priloge koji garantiraju da će pripremljena hrana imati okus koji paše svakome. 

Na portalu Kaufino naći ćete opremu za roštilj, meso, povrće i drugu hranu, i umake po povoljnim cijenama u novim katalozima trgovina kao što su Konzum, Kaufland, Plodine ili Pevex. Izaberite trgovinu koja nudi ono što tražite po najpovoljnijoj cijeni uspoređujući njihove kataloge i tako uštedite i učinite vaš roštilj iz snova još boljim.

Najkvalitetnija oprema i roštiljski setovi

Nijedan dan roštiljanja ne može se planirati bez prikladne opreme. Osim roštilja, važno je pronaći pribor poput tanjura, po mogućnosti plastičnih ako se roštilja na otvorenom, upaljač, ugljen, drvo za potpalu i eventualno druga pomagala. Što se roštilja tiče, on dolazi u različitim oblicima. Mnoge vikendice imaju veliki zidani roštilj, koji zahtijeva puno ugljena ali je savršen za veću količinu mesa i ostalog za roštiljanje zbog svoje velike površine. 

Roštilj na plin u pravilu je manji, i ne zahtijeva nikakav materijal za potpalu niti ugljen, što ga čini jednostavnijim za upravljanje. Postoje i maleni jednokratni roštilji, koji su savršeni za mala okupljanja i brzi ručak s roštilja. Osim već sastavljenih roštilja, svaka površina gdje se može zapaliti manja vatra u principu može postati roštilj, dok god imate rešetku i način kako ju namjestiti iznad vatre. 

Meso i druga hrana za roštilj

Nakon što ste pronašli savršeno mjesto za roštiljanje i potpalili vaš roštilj, postavlja se pitanje što uopće roštiljati. Izbor je naravno ogroman, od skoro svih vrsta mesa preko sireva, gljiva i raznog povrća, poput tikvica ili paprika. Od mesa, raznovrsne kobasice i ćevapi omiljen su izbor. Konzum katalozi, točnije sekcija Konzumove mesnice često, gotovo svakog tjedna je mjesto meso akcija, uz koje ćete naći velika pakiranja ćevapa i drugog mesa po povoljnoj cijeni. Gdje god roštiljali, pronađite povoljno meso u Konzumovim katalozima, koje ćete svakog tjedna naći na Kaufinu. Na raspolaganju su vam Konzum Rijeka, Osijek, Split, Zagreb u velikom broju trgovina, i ostale trgovine u svim većim i manjim mjestima. Bilo na moru, ili na vikendici blizu kuće, kupujte meso, povrće, gljive i sireve za roštilj na akciji, po povoljnoj cijeni.

Ukusni prilozi uz glavno jelo

Uz meso pripremljeno na roštilju pašu nebrojeni prilozi, tako da nije teško prilagoditi se svačijem ukusu. Na stolu je uz glavno jelo uvijek dobro imati svježu salatu, koja dobro paše uz kaloričnije komade mesa kao niskokalorična i vodenasta nadopuna. Kiseli krastavci odlično pašu uz slani okus mesa pripremljenog na roštilju. Velik broj povrća također lako nalazi svoje mjesto na roštiljskom stolu, kao svježe rajčice, luk, krastavci itd. Uz Kaufino lagano pronađite svježe i domaće povrće, ali i ostale proizvode na akciji, i iskoristite pogodnosti koje trgovine u katalozima nude svojim kupcima svaki tjedan. 

Roštilj ne bi bio potpun ni bez raznih umaka kao priloga, koji su napravljeni specifično za pečeno meso, između ostalih namjena. Izaberite glatki senf ili senf estragon, blagi ili ljuti kečap, majonezu ili jednostavno poslužite svaki umak i zadovoljite svačiji ukus. Neki umaci su napravljeni specifično za roštilj, tako da potražite umake na kojima je označeno da su za grill i savršeno nadopunite vaš roštilj.

08.09.2022. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    08.09.2022. 19:34
    U slast
Novi komentar
nužno
nužno