« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
MMMM

3 razloga zašto kava skida kilograme

Ako ste se pitali može li vam kava pomoći da izgubite kilograme - bili ste u pravu, svaka čast

Kava može, ali kakva?
Kava može, ali kakva? (Arhiva)
Više o

kava

,

skidanje kilograma

Kava ne samo da je omiljeno piće u ovom dijelu svijeta, nego i sjajna mogućnost da skinete višak kilograma... no, samo ako pazite što pijete.

Kao da nedavne studije koje su utvrdile vezu između konzumiranja kave i zdravlja jetre te one koje povezuju konzumaciju kave i sprečavanje covida-19 nisu dovoljne, sada su istraživači otkrili još jedan razlog za posezanje za šalicom kave.

Ako ste se pitali može li vam kava pomoći da izgubite kilograme - bili ste u pravu. Katherine Zeratsky iz klinike Mayo objasnila je za Eatthis kako je to moguće.

>> Zašto treba piti kavu bez šećera >>

Kava djeluje kao stimulans - istina je: Zeratsky objašnjava da kofein djeluje kao stimulans koji može pomoći da učinkovitije sagorijevate kalorije.

Kava omogućava gubitak težine jer potiskuje apetit - ne kažemo da je prestanak jedenja najzdraviji način na koji biste mogli izgubiti kilograme, ali mogli biste otkriti da će vam malo 'utišavanje' apetita pomoći da se ne prejedate tijekom obroka. Zeratsky kaže: "Kofein može ublažiti osjećaj gladi i potisnuti želju za hranom kratko vrijeme."

Kofein pomaže sagorjeti kalorije - svatko treba kratki predah tijekom dana. Zahvaljujući utjecaju koji kava ima procese u tijelu, ona vam može pomoći da metabolizam ostane aktivan.

>> Kava i post - idu li zajedno? >>

Iako bi vas ovo moglo potaknuti da popijete koju šalicu kave više, dobro je, ipak posavjetovati se s liječnikom. Osobito ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema.

22.07.2021. 14:29:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.07.2021. 16:11
    Moguce
Novi komentar
nužno
nužno