« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
PLOVIDBA BRAČNIM VODAMA

3 ključna koraka od uspješne veze do uspješnog braka

Unatoč tomu što ne postoji vodič s pravilima koja možete slijediti do garantiranog uspjeha, ove tri stvari predstavljaju odličan temelj za izgradnju čvrstog, iskrenog i stabilnog braka

Fotografija vijesti
Više o

ljubav

,

muškarci i žene

,

spremnost za brak

,

uspješan brak

Nalazite li se u vezi za koju smatrate da će vrlo vjerojatno završiti vjenčanjem, nikada nije prerano da se počnete pripremati za brak. Ovime ne mislimo da trebate isplanirati vjenčanicu, prstenje i medeni mjesec i prije nego vam dragi postavi pitanje, već govorimo o razmišljanju i pripremi za ozbiljnu životnu obvezu na koju ćete vjerojatno prisegnuti jednog dana. Unatoč tomu što ne postoji vodič s pravilima koja možete slijediti do garantiranog uspjeha, ove tri stvari predstavljaju odličan temelj za izgradnju čvrste, iskrene i stabilne veze, a na kraju i braka.

1. Nemojte zanemarivati stvari koje volite Jedna od najčešćih grešaka koju naprave brojni novi parovi jest da provode svo svoje slobodno vrijeme jedno s drugim. Iako je od iznimne važnosti da provodite kvalitetno vrijeme jedno s drugime, posebice u početku veze, mnoge veze znaju puknuti kad jedan ili oba partnera počnu osjećati pritisak da se morate viđati i družiti svake dostupne sekunde. Samo zbog toga što se pronašli divnog novog dečka nikako ne smijete zanemarivati druženje s prijateljima, hobije ili druge životne interese. Uspješno balansiranje vlastitih interesa sa onima vas kao para odličan je preduvjet za kvalitetan brak kasnije, posebice ako će jedno od vas morati češće biti odsutno zbog posla ili drugih obaveza.

2. Naučite dijeliti život s partnerom Kada govorimo o životu, mislimo na ukupnost stvari, interesa, osjećaja i svih drugih stvari koje su sastavni dio vaše svakodnevice. Malo će vaš što povezati s drugom osobom kao dijeljenje najintimnijih stvari, ali mnogima ovo ne ide jednostavno, i nipošto ne smijete pokušavati požurivati ovaj korak. Ukoliko u životu iz bilo kojeg razloga do sada niste imali prilike dijeliti stvari i osjećaje, dajte si vremena i krenite od malih stvari. Dijeljenje je temelj svake uspješne veze, a posebice je važno kad jednom stupite u brak. Zaboravite riječi „moje" i „tvoje", a polagano se privikavajte na „naše" i „mi". Osim što je vrlo romantično, život u dvoje na ovaj je način puno lakši.

3. Razgovarajte i planirajte financije Većina ljudi u braku spoji dotadašnje pojedinačne prihode i troškove u jedne, dok neki preferiraju da plaće i rashodi svakoga od supružnika ostanu strogo jasni i odvojeni. Ne postoji jedan pravi način da brinete o financijama, već svaki par za sebe mora izabrati ono što im je najbliže prema osobnim uvjerenjima, odgoju i ostalim faktorima. Kako bi postigli financijsku harmoniju, danas je više nego ikada prije važno da o tome detaljno i bez srama razgovarate s partnerom. U doba financijske krize novca je uvijek premalo, stoga morate točno znati na što i koliko trošite, kako vaš partner, tako i vi. Nažalost, neslaganje oko financija danas je najčešći razlog razvoda brakova u zapadnom svijetu, pred kojim je nevjera izgubila primat koji je držala 40 godina. Nemojte biti dio nesretne statistike i napravite čvrst financijski plan sa svojim životnim izabranikom.

14.09.2011. 20:22:00
Novi komentar
nužno
nužno