« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
PRIMJENITE

3 jednostavna savjeta za sreću u životu

Kad uspijete stišati tu buku oko sebe, pogasiti gadgete i sjesti malo u miru, sigurni smo da i sami najbolje znate što je dobro za vas i što vas usrećuje

Sjednite malo, stišajte buku i slušajte sami sebe
Sjednite malo, stišajte buku i slušajte sami sebe (Shutterstock)
Više o

sreća

,

savjeti

,

tajna sreće

Sreća je u malim stvarima, kažu mudri ljudi, no u ovo ludo doba nije tako jednostavno biti zadovoljan s njima, kad nas sve oko nas tjera na trošenje i kupovinu velikih stvari koje nam, kao, trebaju.

Ipak, kad uspijete stišati tu buku oko sebe, pogasiti gadgete i sjesti malo u miru, sigurni smo da i sami najbolje znate što je dobro za vas i što vas usrećuje. No, kako doći do toga? Evo tri jednostavna savjeta koja će vam biti od velike pomoći:

Ne odustajte - ništa nije gotovo dok vi ne odustanete, stoga, ponašajte se u skladu s tim. Bez obzira kako dalek izgledao cilj koji ste si postavili i koliko rizično je doći do njega, ako ne odustanete, imate šanse doći do njega. Vaši snovi su vaše pogonsko gorivo, ako odustanete, ostajete bez njega.

Ne uspoređujte se s drugima - obično se volimo uspoređivati s uspješn(ij)im ljudima, a to je velik problem jer njihova dostignuća nama ne moraju biti moguća. Za početak, cijenite sebe kao osobu i postavljajte sebi ciljeve na temelju svojih, a ne tuđih standarda i gledajte u svoj tanjur... boli vas briga za tuđe.

Živite u sadašnjosti - možda i najveći problem većine ljudi je činjenica da žive ili u prošlosti (stalno se pitajući što bi bilo da su nešto napravili drugačije) ili u budućnosti (jednog dana kad sve sjedne na mjesto, pokazat ću ja svima...). Pogrešno, živjeti treba u sadašnjosti, ne uzimati ništa i nikoga zdravo za gotovo i cijeniti sve što vam se događa kao vrijedno iskustvo, dobro ili loše.

30.01.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno