3 jednostavna recepta za tople užitke
Zima, dekica i savršena kava: 3 jednostavna recepta za tople užitke
 
	Zimi se najviše veselimo malim ritualima koji nas griju iznutra i izvana - trenucima provedenim pod toplom, mekanom dekicom, uz svijeće, omiljenu seriju i mirisne napitke. U tim trenucima, kava postaje mnogo više od običnog pića - ona je naše utočište, trenutak mira, ili pak užitak koji dijelimo s najdražima. Ponekad je to slatki spoj kave i deserta, koji nas razveseli nakon napornog dana, a ponekad nešto što nas nježno razbudi i pripremi za užurbani dan pun obaveza.
Ostanite kod kuće i napravite svoju adventsku čaroliju. S pravim receptima i aparatom za kavu poput Rivelia uređaja koji donosi okus profesionalnog bariste u vaš dom, svaki dan može biti poseban.
Predlažemo tri recepta za zimske kave koji će vas inspirirati da stvorite vlastiti adventski trenutak u udobnosti doma.
Chocolate Hazelnut Mocha
Ovaj slatki napitak kombinira bogatstvo čokolade, orašastih okusa i snažnu kavu, stvarajući savršen zimski užitak.
Sastojci:
- 
Dupli espresso (60 ml) 
- 
1 šalica punomasnog mlijeka (ili mlijeka po želji) 
- 
1 žlica šećera 
- 
2 žlice šalice čokoladnog namaza od lješnjaka 
- 
Šlag 
- 
Naribana čokolada (po želji) 
Priprema:
- 
Prvo pripremite espresso pomoću svog aparata za kavu. Iskoristite opciju za savršeno podešavanje temperature kave. 
- 
Ulijte espresso, mlijeko, šećer i namaz od lješnjaka u manji lonac i kuhajte na laganoj vatri. 
- 
Miješajte dok se namaz ne otopi i svi sastojci sjedine. 
- 
Napitak ulijte u željenu šalicu i ukrasite šlagom i naribanom čokoladom. 
Honey Latte
Sladak i začinjen, ovaj latte je prava zimska poslastica koja spaja bogatstvo kave, meda i cimeta.
Sastojci:
- 
1 espresso kava 
- 
1 žlica meda 
- 
1 žlica cimeta 
- 
200 ml mlijeka 
- 
Cimet u prahu za dekoraciju 
Priprema:
- 
Rub šalice namočite u med, a zatim u cimet. 
- 
Dno šalice pospite cimetom. 
- 
Potom pripremite espressu pomoću aparata za kavu. 
- 
Lagano promiješajte i na kraju dodajte mlijeko. 
Pear Spiced Latte
Sastojci:
- 
Dupli espresso (60 ml) 
- 
1 žlica smeđeg šećera 
- 
15 ml sirupa od kruške 
- 
150 ml mlijeka od badema ili zobenog mlijeka 
Priprema:
- 
Sve sastojke osim mlijeka ulijte u željenu šalicu i promiješajte 
- 
Pripremite mlijeko na pari. 
- 
Ulijte mlijeko u šalicu i promiješajte nježno. 
- 
Posipajte na vrh napitka malo cimeta i dekorirajte s komadićem kruške. 
Advent je pravo vrijeme da usporimo i uživamo u malim trenucima koji nas ispunjavaju toplinom i radošću. Isprobajte ove recepte i unesite dozu predblagdanske čarolije u svoje dane - jer ništa ne grije bolje od šalice savršeno pripremljene kave.
Rivelia koristi naprednu LatteCrema tehnologiju i pretvara svaki vaš napitak u pravo remek-djelo. Od bogato pjenastog cappuccina do kremastog Flat Whitea, s jednim dodirom možete pripremiti čak 16 različitih napitaka od kave i mlijeka. Uz Riveliu svaki vaš zimski trenutak kod kuće postaje nezaboravno iskustvo. Stvorite svoj savršeni napitak i uživajte u toplini doma uz najbolje okuse zime!
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar