« Glazba
objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana
COOL

24 improv fesival u Sceni Ribnjak

Inspiracija za ovakav pothvat dolazi iz promatranja svjetske etno i world music scene

Svratite!
Svratite! (Arhiva)

Drugi multiplatformni projekt, „24" u kojem kroz 24 sata - 24 glazbenika i glazbenice neprestano sviraju improviziranu glazbu počinje 24. siječnja u 16 sati i traje do 25. siječnja do 16 sati na Sceni Ribnjak. Ulaz je besplatan.

Pokretači projekta su Vanesa Petrac i Ivan Marojević odnosno članovi grupe Cura i dečko koji su ujedno i jedini glazbenici koju su budni kroz cijelo vrijeme trajanja programa, dok se ostali umjetnici, u sastavu od trija do okteta, izmjenjuju u intervalima od tri sata. Glazba koja se proizvodi u potpunosti ovisi o glazbenicima koji su u trenutku u sesiji, za inspiraciju mogu koristiti komentare sa streama. Kako se program može pratiti na online platformama, gledatelji komentarima raspravljaju o tome što svjedoče, uz moderatora koji potiče razgovor - a vokalni su umjetnici pozvani na korištenje njihovih komentara kao lirični sadržaj.

Izvođači su : Antun Aleksa, Buga Marija Šimić, Viktor Lipić, Valerija Nikolovska, Miro Manojlović, NOMAD JAM (Willem Miličević, Bojan Opačak), Ivan Levačić, Leo Beslać, Brego BBX, Irma Bulaja, Roko Crnić, Hrvoje Klemenčić, Tena Novak, Sara Ercegović, Marko Brkljačić, Kruno Carić, Ivona Ivković, Pavle Kladarin, Korijen crnog sljeza, Roko Margeta, Laura Matijašević, Pozi, Mak Murtić,Vanesa, Rojla, Viktor Volarić Horvat i Marko Horvat.

Događaj se uživo prenosi na platforme Facebooka i YouTubea, te ga je, malom broju publike, moguće pratiti i uživo. Program je dostupan trima različitim publikama istovremeno. Program je neodređen žanrom, izmjenjuju se različiti instrumenti, predstavljajući sve skupine instrumenata, od digitalnih do tradicijskih. Beatboxer i pjevači, bas gitara, saksofon, trombon, looper, dvojnice, električna gitara, perkusije, flauta, synthevi, sekvenceri, klasična gitara, bubnjevi, gusle, ritam mašine, violina, ukulele, diple, tambura, džepni operatori, modularni sintetizator.

Mjesta u publici su otvorena! Dođite i provedite trenutke u prisutnosti s iscrpljenim, ali nadahnjujućim umjetnicima te osjetite kako vaša prisutnost hrani njihovu glazbu.

Link na DVADESET I ČETIRI bit će dostupan Facebook pageu i eventu 10 minuta prije početka (facebook.com/curaidecko)

22.01.2024. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno