« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
HURA

10 stvari za sretniji život

Danas je Međunarodni dan sreće, pa evo naramak savjeta kako svoj život pretvoriti u oazu sreće i zadovoljstva - trebat će vam

Postanite stvarno sretna osoba
Postanite stvarno sretna osoba (Arhiva)
Više o

sreća

,

savjeti

,

Međunarodni dan sreće

Prema ljestvici najsretnijih naroda na svijetu od 2014. do 2016. godine, objavljenoj u World Happiness Report 2017, Hrvatska je zauzela 77. mjesto između Jamajke i Kosova. Ljestvica je to u kojoj su najsretnije države na svijetu Norveška, Danska i Island, a najnesretnije su Tanzanija, Burundi i Centralna Afrička Republika. Matematički gledano, napola smo sretni, jer smo od 150-ak zemalja na listi zauzeli skoro pa zlatnu sredinu.

U tom izvješću pak je i zanimljiva činjenica da smo za nekih 0,53% prošle 2016. godine bili nesretniji nego 2005. godine. Svi ostali nam geografski susjedi pak su sretniji sad nego si bili 2005. godine.

Izvješće ima oko 188 stranica i nalazi se ovdje i svakako preporučujemo da si ga preuzmete i proučite što nas to činim sretnijima odnosno nesretnijima te što možemo mijenjati da bi bili sretniji.

Stoga povodom današnjeg dana male paketiće sreće možete preuzeti ovdje.

Nažalost ne postoji neki generalan zaključak s egzaktnim koracima, jer sreća je iznimno kompliciran osjećaj, ali postoje zato savjeti kako da životnim stilom jednostavno budemo sretniji.

Uglavnom determinante naše sreće mogu se sve svesti na tri faktora - ekonomski faktor, društveni faktor te zdravlje. Kad su nam sva tri faktora u pozitivnom mi smo uglavnom sretni.

Ovaj popis je popis deset bitnih stvari u životu koje nas dovode do većeg osjećaja sreće, odnosno deset ključeva sretnog života.

Davanje, odnosno činjenje stvari za druge. Danas tako možete učiniti barem tri neka dobra dijela za druge. Pružite nekome pomoć, dajte kompliment, nasmijte nekoga. Naime, briga o nekome je nešto što nas čini sretnijima. Pomaganje drugima nije samo davanje dobrog tim ljudima već je dobro i za nas same. Čini nas sretnijima i pomaže nam da budemo na kraju krajeva i zdraviji. Davanje ujedno i kreira snažnije veze među ljudima te tako i utječe na naše društvo i zajednicu.

Međuljudski odnosi, povezujte se s drugim ljudima. Danas se posvetite nekome s kime niste dugo pričali. Veza s drugim ljudima je jedna od najbitnijih stvari koje nas čine sretnima. Ljudi koji su izgradili čvrste veze i odnose s drugim ljudima sretniji su, zdraviji, ali i žive duže.

Vježbajte i brinite se o svom fizičkom tijelu jer u zdravom tijelu je zdrav i duh. Danas prošećite malo duže nego inače. Naš um i naše tijelo su povezani. Što pak znači da kad smo aktivniji smo ujedno i sretniji. Ponavljam još jednom - u zdravom tijelu i zdravi je duh. Najobičnija šetnja prirodnom, gradom, uz more može nas istog trenutka izbaciti iz stanja depresije i melankolije.

Svih deset stvari pročitajte na portalu Gentleman.hr

20.03.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno