« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

10 savjeta za vožnju u zimskim uvjetima

Za sigurnu vožnju u zimskim uvjetima vrlo je važno optimalno prianjanje, stoga se pobrinite da vozilo bude opremljeno odgovarajućim zimskim gumama s dovoljnom dubinom gaznog sloja

Kako se vozi zimi?
Kako se vozi zimi? (Automania)
Više o

savjeti

,

vožnja

,

zimski uvjeti

Donosimo korisne savjete koji mogu pomoći u svladavanju zahtjevnih zimskih uvjeta na cesti. Zima donosi brojne nepredvidljive situacije u prometu, pa smo pripremili nekoliko korisnih uputa uz čiju pomoć se mogu lakše svladati eventualne neugodnosti na zimskim cestama.

1. Posebnu pozornost posvetite gumama: Za sigurnu vožnju u zimskim uvjetima vrlo je važno optimalno prianjanje, stoga se pobrinite da vozilo bude opremljeno odgovarajućim zimskim gumama s dovoljnom dubinom gaznog sloja. On prema zakonskim odredbama mora imati minimalno 4 mm, a dubinu treba izmjeriti na unutarnjem i vanjskom rubu gaznog sloja. Obratite pažnju i na tlak u gumama, provjerite ga barem jednom mjesečno i po potrebi prilagodite, a gume redovito pregledavajte i zbog mogućih oštećenja ili neravnomjernog habanja.

2. Prije vožnje s automobila očistite snijeg i led: Prije nego što sjednete za upravljač, s vozila pažljivo očistite eventualni snijeg ili led, a pritom ne zaboravite snijeg na krovu, poklopcu motora i prtljažniku. Temeljito očistite vjetrobransko i ostala stakla te ogledala, čime ćete osigurati optimalnu vidljivost za vrijeme vožnje. Nemojte zaboraviti očistiti farove. Zimi se vjetrobransko staklo češće prlja, stoga se pobrinite za dovoljnu količinu tekućine za pranje stakala, koja mora biti namijenjena za uporabu pri niskim temperaturama, a provjerite i stanje brisača.

Sve savjete pročitajte na portalu Automania.hr

04.02.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno