« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
SUPER

10 razloga za čašu viskija

Naravno u svakom od ovih benefita uvijek na prvo mjesto moramo staviti umjerenost u konzumiranju, odnosno odgovorno uživanje viskija

Priuštite si čašu dobrog viskija
Priuštite si čašu dobrog viskija (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

viski

,

whiskey

Viski je poznat i kao voda života, jedno od najpopularniji alkoholnih pića na svijetu, a upravo u korist tome govori i činjenica da isti dolazi sa mnogo dobrobiti za naše zdravlje. Naravno u svakom od ovih benefita uvijek na prvo mjesto moramo staviti umjerenost u konzumiranju, odnosno odgovorno uživanje viskija.

Donosimo deset razloga, odnosno činjenica zbog kojih bi svakog dana trebali popiti čašicu viskija.

Spriječite i izliječite prehladu. Viski je je zapravo vrlo učinkovit kao sirup protiv kašlja jer alkohol uništava i ispire nakupljene bakterije u našem grlu. Ako pa ga pomiješamo sa limunovim sokom i toplom vodom, uz dašak meda za slatki okus, vrlo lako možemo ovim napitkom spriječiti, ali i izliječiti prehladu. Na kraju krajeva, jesen je na vratima i ovo može biti kao fino vruće piće za grijanje tijela u hladnim jesenskim danima (i noćima).

Poživite duže. Iako ne postoji formula za vječni život, viski je od nekad na pravom putu za produljenje životnog vijeka, a to možemo zahvaliti priličnoj količini antioksidansa i hranjivih tvari u njemu. Upravo zbog toga viski daje određeni poticaj našem imunološkom sustavu što pak pomaže u prevenciji raznih bolesti. Ti antioksidansi također sprječavaju razgradnju važnih stanica u tijelu, što dovodi do dužeg životnog vijeka.

Pomaže probavi. Ova voda života se kao dodatak prehrani koristi već desetljećima. Pomaže u obuzdavanju apetita čime se sprječava prejedanje koje pak može dovesti do grčeva u trbuhu i drugih probavnih smetnji.

Svih deset razloga pročitajte na portalu Gentleman.hr

13.06.2017. 18:01:55
Novi komentar
nužno
nužno