« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
GENTLEMAN

10 obećanja koja će svaki pravi gospodin održati

Deset stvarnih obećanja prije upuštanja u ozbiljnu vezu ili brak za koja žena može biti sigurna da će ih pravi gospodin održati

Znajte da od gospode možete očekivati samo najbolje
Znajte da od gospode možete očekivati samo najbolje (FreeDigitalPhotos)
Više o

obećanja

,

brak

,

veza

,

gospodin

Danas smo svjedoci sve češćih rastava braka, sve češćih raskidanja dugoročnih veza. Jedan moj prijatelj dobio je zahtjev za rastavom braka nakon svega godinu dana i doista ne poznajem, ne vidim nikoga oko sebe tko nije imao ili tog osobnog iskustva ili iskustva preko najbližih prijatelja ili rodbine.

Dok nas smrt ne rastavi sve je rjeđi pojam i sve se češće mijenja s "dok mi ne dosadiš" ili "dok ne postane teško".

Osobno mi se bliži 10 godišnjica braka i prolazili smo svakojaka iskustva. Bilo je turbulentno, bilo je manje turbulentno, bilo je teško, bilo je lako, bilo je nemirno, bilo je mirno, bilo je bure, bilo je bonace, sve u svemu deset godina je prošlo. Jednom kad se dvoje ljudi odluči na bilo kakav oblik zajedničkog života, bio to brak ili vanbračna zajednica, njihova je dužnost kao cjeline da ne pucaju i da se ne razilaze na prvi znak njihove zajedničke oluje.

Današnja, ponajviše mladež, u brak ulazi nepromišljeno, žurno, zaljubljeno do ušiju ili jednostavno zatrudne (isključiti ću ovdje brakove iz interesa) i već prije nego se smire od prve svađe papiri za rastavu su na stolu.

Idemo stoga proći deset stvarnih obećanja prije nego se upuštamo u igru. Nije toliko nužno da si ih svakodnevno izgovarate, da se obvezujete bilo kakvim moralnih ili papirnim ugovorima, potrebno je samo da ih duboko u sebi potvrdimo i živimo.

Obećavam da ću biti uz tebe i kad stignu teška vremena

Najlakše je biti s nekim kad je vani sunce, kad sve ide po planu, kad smo sretni i friško zaljubljeni. Kad je cijeli svijet naš.

Cijeli svijet nije naš i vjerojatno nikad neće. A sunce će kad tad prekriti oblaci i prolaziti će dani pa i tjedni kad sunca vidjeti nećemo. I onda će krenuti problemi. Problemi jedne strane, problemi druge strane. Možda i bolest, možda tolika nesreća pa nećemo moći imati bebu. Jesmo li spremni na sve to? Jesmo li spremni, kad je nama najteže, biti podrška partneru?

Ponavljam, ta vremena su pred nama, iako danas to ne izgleda tako. A kad stignu, sjetimo se obećanja i držimo ga se, jer je to jedini način da sunce opet zasja. Ali budimo spremni da će i nakon tog ponovnog sunca, opet biti oblaka i kiše.

Obećavam da ćemo 'mi' uvijek biti prioritet

Naša želja za poslovnim uspjehom ne jenjava. Želimo se probiti što dalje, želimo da projekt uspije. Da vrlo je je lako 12, 16 pa i 18 sati biti 100% posvećen poslovnom svijetu, no i to je prihvatljivo i prolazno kad i tim tempom pronađemo mjesta za 'nas', za osobu koju volimo. Vikendi, jedan slobodan dan u tjednu ili određeni sati dana kad ništa i nitko osim naše voljene osobe ne postoji u našem svijetu krucijalan je dio veze.

Kad izgubimo voljenu osobu zbog posla, karijere, pitajmo se, a s kime ćemo taj naš uspjeh podijeliti?

Sva obećanja pročitajte na portalu Gentleman.hr

28.11.2016. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno