« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 8 mjeseci i 8 dana
SAZNAJEMO

Zvijezdin Servis za sendviče

U Zvijezdinom „Servisu za sendviče“ okuse su popravljali Nevena Rendeli, Doris Pinčić Rogoznica, Ana Begić Tahiri i gastro blogeri

Kad se znalci ulove sendviča...
Kad se znalci ulove sendviča... (Zvijezda)
Više o

zvijezda

,

Servis za sendviče

,

Mario Mihelj

Amerikanci se ponose s čak 60 vrsta nacionalnih sendviča koje su patentirali, Britanci imaju posebno udruženje za zaštitu sendviča i osmislili su prvi pakirani sendvič koji se može kupiti u trgovini, Francuzi varaju omiljenu Croque Madam s burgerima...

Hrvati? Mi možda nemamo nacionalni sendvič, ali svima nam je jedno zajedničko. Bez obzira uživamo li više u pecivu sa sjemenkama u kombinaciji s kozjim sirom,  rikulom i pršutom ili nam je vrhunac okusa u kombinaciji zimske salame i paprike, svaki sendvič popravljamo  - Zvijezda majonezom. Ljubav Hrvata prema majonezi potvrđuje i istraživanje Ipsos Pulsa prema kojem trećina Hrvata sendvič ne može zamisliti bez majoneze.

Prema istraživanju, majoneza je u sendviču obavezni dodatak baš svaki ili gotovo svaki put za 33,4% ispitanika, dok je 48% ispitanika u sendvič dodaje povremeno.

Kako pravilno kombinirati namirnice zaljubljenike u dobre zalogaje podučio je chef Mario Mihelj iz zagrebačkog restorana El Toro u Zvijezdinom  „Servisu za sendviče".

Četiri autorska sendviča chef Mihelj popravio je s dodatkom  Zvijezdine delikates majoneze, a u tome su mu pomogli Doris Pinčić Rogoznica, Nevena Rendeli, Ana Begić Tahiri te gastro blogeri Darko Kontin i Saša Vukić.

14.05.2018. 14:00:00
Novi komentar
nužno
nužno